NBA šosezon būs rekordliels skaits Eiropas basketbolistu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunajā sezonā, kurā Latviju pārstāvēs arī Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, tiks labots līgas rekords Eiropas spēlētāju skaita ziņā, vēsta portāls «Eurohoops.net».

NBA šosezon spēlēs 74 spēlētāji no Eiropas, kas būs jauns līgas rekords. Līdz šim lielākais skaits bija pērn un 2014. gadā, kad sezonu pasaules spēcīgākajā basketbola līgā uzsāka 73 eiropieši.

Līgas vēsturē bijuši vairāki gadi, it sevišķi sešdesmitajos, kad NBA nespēlēja neviens eiropietis. Tomēr jau kopš 1973. gada jeb 44 gadus pēc kārtas NBA spēlējis vismaz viens basketbolists no Eiropas.

NBA šosezon debitēs Eiropas zvaigznes Milošs Teodosičs un Bogdans Bogdanovičs, tādējādi Serbija kļūs par rekordisti ar 31 spēlētāju basketbola mekā. Līdz šim visvairāk NBA spēlētāju starp Eiropas valstīm bija Francijai - 29.

Trešo vietu ieņem Horvātija ar 22 spēlētājiem, kuri karjeras laikā spēlējuši NBA, savukārt ceturto vietu dala Spānija un Vācija - katrai pa 17 basketbolistiem.

NBA sezona, kas būs jau 72. līgas vēsturē, sāksies 17.oktobrī. Porziņģim karjerā šī būs trešā sezona Ņujorkas «Knicks» komandas rindās, bet Bertānam otrā Sanantonio «Spurs» vienībā.

Kopumā NBA ir spēlējuši četri latvieši. Pirmais bija Gundars Vētra, kurš 1992./93. gada sezonā piedalījās 13 mačos Minesotas «Timberwolves» sastāvā,

Savukārt 10 sezonas laika posmā no 2004. līdz 2014. gadam aizvadīja Andris Biedriņš. Viņš deviņas sezonas spēlēja Goldensteitas «Warriors», bet vienu sezonu pārstāvēja Jūtas «Jazz».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu