Vegasas «Golden Knights» jau pēc pirmajām trim spēlēm ieraksta savu vārdu NHL vēsturē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Vegasas «Golden Knights» otrdien kļuva par pirmo Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunpienācēju, kas uzvarējusi savās pirmajās trīs spēlēs.

Sezonas trešajā mačā, kas tai vienlaikus bija arī pirmā regulārā čempionāta cīņa savā laukumā, «Golden Knights» ar 5:2 (4:1, 1:0, 0:1) apspēlēja Arizonas «Coyotes».

«Golden Knights» komanda šajā mačā ļoti ātri ieguva ievērojamu pārsvaru, jo tā pirmo 11 minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 4:0, divus vārtus gūstot Džeimsam Nīlam. Lai gan 13.minūtē «Coyotes» hokejists Tobiass Rīders vienus vārtus atguva, viesi tā arī nespēja nopietni iesaistīties cīņā par uzvaru.

Līdz ar to «Golden Knights» kļuvusi par pirmo NHL jaunpienācēju, kas uzvarējusi pirmajās trīs turnīra spēlēs. 1967.gadā sezonu ar diviem panākumiem sāka Oklendas «Golden Seals» un Losandželosas «Kings».

Otrdienas mačs Lasvegasā arī bija ļoti emocionāls, jo «Golden Knights» hokejisti savu skatītāju priekšā aizvadīja pirmo cīņu pēc šajā pilsētā notikušās apšaudes, kur dzīvību zaudēja 58 cilvēki. Pirms spēles tika godināti apšaudes upuri, ieturot 58 sekunžu ilgu klusuma brīdi.

Tikmēr jau savu ceturto uzvaru tikpat spēlēs otrdien izcīnīja Sentluisas «Blues», kas viesos ar 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) pieveica Ņujorkas «Rangers»

«Blues» sezonas pirmās četras spēles uzvarējusi otro reizi vēsturē. Līdzīgs starts padevās arī 2013.gadā.

Aizraujoša cīņa tikmēr norisinājās Nešvilā, kur pagājušās sezonas Stenlija kausa fināliste «Predators» ar 6:5 (1:0, 2:3, 3:2) apspēlēja Filadelfijas «Flyers».

Mača 26.minūtē «Predators» izvirzījās vadībā ar 3:0, tomēr «Flyers» līdz otrās trešdaļas beigām pamanījās panākt neizšķirtu, bet noslēdzošās trešdaļas laikā izvirzīties vadībā ar 5:3. Tomēr Mājinieki parādīja raksturu un cīņu noslēdza ar trim bezatbildes vārtiem.

Uzvarētājiem trīs rezultatīvas piespēles veica aizsargs Pernels Karls Subans.

NHL kopvērtējumā vadībā ar maksimālie iespējamiem astoņiem punktiem četrās spēlēs atrodas «Blues», kas ir pirmā Rietumu konferencē. Austrumos vadībā ar sešiem punktiem ir Toronto «Maple Leafs», kamēr latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» ar vienu punktu trīs mačos starp 16 vienībām ir pēdējā šajā konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu