Mesi ar «hat-trick» ieved Argentīnu Pasaules kausa finālturnīrā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Slavenais Lionels Mesi otrdien guva trīs vārtus jeb «hat-trick» un nodrošināja dzimtās Argentīnas futbola izlases iekļūšanu nākamā gada Pasaules kausa izcīņā.

Pasaules kausa kvalifikācijas Dienvidamerikas zonas noslēdzošajā spēlē Argentīna ar 3:1 (2:1) apspēlēja Ekvadoru.

Lai arī šī mača rezultātu jau 38.sekundē atklāja Ekvadoras komandas futbolists Romario Ivarra, 12.minūtē pēc teicamas partneru saspēles un sitiena no soda laukuma vidus Mesi panāca izlīdzinājumu.

Tikai astoņas minūtes vēlāk Mesi panāca 2:1, bet otrajā puslaikā guva vēl vienus vārtus un nodrošināja Argentīnai ļoti svarīgu uzvaru.

Pirms šī mača pastāvēja liela iespējamība, ka Argentīna paliks bez Pasaules kausa, tomēr Mesi lieliskais sniegums ļāva tai kvalificēties.

«Mesi ir labākais spēlētājs pasaulē, taču šī ir komandas uzvara. Futbolisti aizvadīja lielisku maču,» pēc panākuma teica Argentīnas valstsvienības galvenais treneris Horhe Sampaoli.

Pirms četriem gadiem Argentīnas izlase Pasaules kausa finālā piekāpās Vācijai.

Citviet jau finālturnīrā vietu nodrošinājusī Brazīlija savā laukumā ar 3:0 (0:0) apspēlēja Čīli, kas līdz ar to neiekļuva Pasaules kausa izcīņā. Uzvarētājiem divus vārtus iesita Gabriels Žešuss.

Pēc Čīles zaudējuma un neiekļūšanas finālturnīrā no komandas galvenā trenera amata atkāpās Huans Antonio Pici, kurš pie izlases stūres stājās pagājušā gada sākumā.

Tikmēr Peru otrdien savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:0) ar Kolumbiju. Abām vienībām šāds rezultāts bija gana izdevīgs, jo kolumbieši līdz ar to ieguva tiesības piedalīties Pasaules kausā, kamēr Peru sacentīsies pārspēlēs.

Dienvidamerikas zonas kvalifikācijas turnīrā ar 41 punktu 18 spēlēs uzvarēja Brazīlija, kam ar 31 punktu sekoja Urugvaja. Pie 28 punktiem tika Argentīna, kamēr 27 punkti bija Kolumbijai. Šīs četras komandas arī nodrošināja automātisku vietu Pasaules kausā, kamēr piektā ar 26 punktiem bija Peru un tā novembrī piedalīsies pārspēlēs pret Jaunzēlandi.

Tikmēr 26 punkti bija Čīlei, bet 24 punkti - Paragvajai. Tālāk sekoja Ekvadora, Bolīvija un Venecuēla.

Savukārt Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā kvalifikāciju nav pārvarējusi ASV izlase, kas Pasaules kausā nav iekļuvusi pirmo reizi kopš 1986.gada.

Atlases piektā posma noslēdzošajā mačā ASV ar 1:2 (0:2) izbraukumā piekāpās pastarītei Trinidādas un Tobāgo izlasei.

Tikmēr vietu finālturnīrā pirmo reizi vēsturē nodrošināja Panama, kas savu skatītāju priekšā ar 2:1 (0:1) apspēlēja Kostariku. Tik svarīgo uzvaru mājiniekiem 88.minūtē nodrošināja Romans Torress.

Piektā posma noslēgumā ar 21 punktu desmit spēlēs uzvarēja Meksika, kam ar 16 punktiem sekoja Kostarika. Pirmo trijnieku ar 16 punktiem noslēdza Panama, kas ieguva automātisku vietu uz Pasaules kausu, bet ceturtā ar tikpat punktiem bija Hondurasa, kas līdz ar to sacentīsies pārspēlēs. 12 punkti bija ASV, bet tabulu ar sešiem punktiem noslēdza Trinidāda un Tobāgo.

Hondurasa par vietu pārspēlēs sacentīsies ar Austrāliju.

Šobrīd ir noskaidrotas 23 no 32 Pasaules kausa dalībniecēm.

No Eiropas zonas ceļazīmes uz Pasaules kausu ieguvušas Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle un Francija, kamēr no Āfrikas iekļuvušas Nigērija un Ēģipte. Vieta turnīrā ir garantēta arī mājiniecei Krievijai.

Savukārt no Āzijas finālturnīram kvalificējušās Irāna, Japāna, Dienvidkoreja un Saūda Arābija.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā risināsies no nākamā gada 14.jūnija līdz 15.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu