Futbolisti sagrauj Andoru un izvairās no pēdējas vietas grupā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar uzvaru 2018. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīru otrdien savā laukumā noslēdza Latvijas nacionālā futbola komanda, kas «Skonto» stadionā ar 4:0 (2:0) pieveica grupas pastarīti Andoru. Divus vārtus guva Valērijs Šabala, pa vienam vārtu guvumam Dāvim Ikauniekam un Igoram Tarasovam. Līdz ar to Aleksandra Starkova vadītā valstsvienība izvairījās no pēdējās vietas B apakšgrupā.

Latvijas izlasei pielijušajā «Skonto» stadiona laukumā brīžiem piederēja liels pārsvars, kas ļāva abu puslaiku sākuma daļās īsā laikā iesist pa diviem vārtiem, beigās gūstot drošu uzvaru.

Aizvadītajā cīņā Dāvis Ikaunieks rezultātu atklāja 11. minūtē pēc Gļeba Kļuškina centrējuma no labās malas, precīzi sitot ar galvu no pretinieku soda laukuma vidus, esot veiklākais divu Andoras izlases aizsargu ielenkumā. Viņam tie bija trešie gūtie vārti izlases rindās, pārtraucot teju 500 minūtes ilgušo valstsvienības «sauso» sēriju savā laukumā.

Tikmēr astoņas minūtes vēlāk Šabala izmantoja pretinieku nesaprašanos, pēc Aleksandra Solovjova centrējuma no kreisās laukuma malas netraucēts ievirzot bumbu pretinieku vārtos.

Latvijas izlasei spēles pirmajā puslaikā piederēja pārsvars, lai arī reizi bīstami puslaika sākumā uzbruka arī pretinieki, kuriem gan pēc tam nekas «sakarīgs» vairāk neizdevās.

Tikmēr otrajā puslaikā Šabala spēles 59. minūtē bija īstajā vietā vārtu tuvumā pēc komandas biedru saspēles, pēdējo piespēli pirms sitiena no tuvas distances izdarot Kasparam Dumbram. Savukārt četras minūtes vēlāk Tarasovs pēc vēl viena Kļuškina centrējuma un rikošeta, izcēlās no tuvas distances, bumbai atlecot viņam pa sitienam.

Otrajā puslaikā, kad mājinieki jau bija vadībā ar 4:0, Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs veica izmaiņas sastāvā, laukumā laižot Aleksandru Višņakovu, Robertu Uldriķi un 81. minūtē arī Daniilu Ulimbaševu, kuram šī bija debija izlases rindās.

Latvija - Andora 4:0 (2:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Dāvis Ikaunieks (11'), 2:0 Valērijs Šabala (19'), 3:0 Valērijs Šabala (59'), 4:0 Igors Tarasovs (63').

Lai izvairītos no pēdējās vietas apakšgrupā, Latvijas izlasei šajā spēlē pietika ar neizšķirtu, tomēr pēc gada pārtraukuma tika gūta uzvara.

Zīmīgi, ka iepriekšējo uzvaru Latvija arī izcīnīja pret Andoru, kad pērn septembrī viesos uzvarēja ar 1:0. Pēc tam sekoja deviņi zaudējumi, bet neveiksmju sērija tika pārtraukta sestdien viesos pret Fēru salām, nospēlējot neizšķirti 0:0.

Salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm, Latvijas komandas kandidātu sarakstā nebija pussargu Edgara Vardanjana un Eduarda Tīdenberga, kā arī Polijā spēlējošo uzbrucēju Vladislava Gutkovska un Denisa Rakela.

Tikmēr izlases kapteinis Kaspars Gorkšs mačā Fēru salās nopelnīja dzelteno kartīti un sakrāto brīdinājumu dēļ nevarēja spēlēt pret Andoru. Tādējādi sestdienas mačs pret Fēru salām var izrādīties aizsarga noslēdzošā spēle valstsvienībā atlases ciklos, jo nākamgad viņš ir apņēmies kandidēt Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanās, tāpēc viņš spēlētāja karjerai šogad varētu likt punktu.

Kapteiņa pienākumi tika uzticēti pamatvārtsargam Andrim Vaņinam.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Nākamgad Latvijas izlase piedalīsies Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur spēlēs vājākajā divīzijā. Turnīrs sāksies nākamā gada 6. septembrī, kā rezultātā vairums pārbaudes spēļu tiks aizstāti ar gana nozīmīgiem mačiem starp sava kontinenta valstsvienībām.

Nāciju līga nedaudz ietekmēs arī 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas līdz ar to sāksies 2018. gada martā nevis septembrī. Šoreiz finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņemts automātisku ceļazīmi.

Latvijas futbola izlases sastāvs mačam pret Andoru: Andris Vaņins; Ņikita Koļesovs, Valērijs Gabovs (Aleksejs Višņakovs, 65.min.), Kaspars Dubra, Aleksandrs Solovjovs; Igors Tarasovs, Dāvis Indrāns, Gļebs Kļuškins (Daniils Ulimbaševs, 81.min.), Kristians Damians Torress; Dāvis Ikaunieks (Roberts Ikaunieks, 71.min.) Valērijs Šabala.

    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu