Notiek pēdējie seši rallija «Liepāja» ātrumposmi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) sezonas pēdējā posmā - rallijā «Liepāja» - šodien tiek aizvadīti noslēdzošie seši ātrumposmi.

Pirmais dienas «aplis» ar Priekules, Podnieku un Vecpils dopiem sāksies plkst.9, bet no plkst.13.10 tie paši ātrumposmi tiks veikti vēlreiz.

Pēc tam plkst.17 norisināsies sacensību apbalvošanas ceremonija.

Jau vēstīts, ka pēc pirmās dienas līderpozīcijā atrodas divi piloti, kas brauc ar Latvijas licencēm - «Sports Racing Technologies» (SRT) komandas krievu autosportists Nikolajs Grjazins («Škoda Fabia R5») par 18,3 sekundēm ir priekšā talantīgajam somam Kallem Rovanperem, kurš sev ierasto «Škoda Fabia R5» automašīnu nomainījis pret spēcīgās «M-Sport» komandas «Ford Fiesta R5» braucamo.

Pirmajā dienā divos ātrumposmos uzvarēja krievs Aleksejs Lukjaņuks («Ford Fiesta R5»), kurš vēl pēc ceturtā dopa bija kopvērtējuma vadībā, tomēr piektajā ātrumposmā viņu piemeklēja problēmas ar sajūgu, kas lika zaudēt trīs minūtes, turklāt pēc tam pilsētas ātrumposmā viņš smagi ietriecās kokā.

Kā vēstīts, pēc vairākām smagām avārijām divi pilsētas ātrumposmi Liepājā sestdien tika atcelti. Tur avarēja arī kopvērtējuma vicelīderis Brunu Magelānu no Portugāles («Škoda Fabia R5»), kurš pēc tam pat tika nogādāts slimnīcā.

Trešais kopvērtējumā pēc pirmās dienas ir polis Kajetans Kajetanovičs («Ford Fiesta R5»), kurš līdz ar Magelāna avāriju oficiāli garantējis trešo ERČ čempiona titulu pēc kārtas. Viņš Grjazinam pēc pirmās dienas zaudē 59,3 sekundes, tomēr polis nav noliedzis, ka viņam šajās sacensībās primārais uzdevums nav uzvarēt.

Tikmēr no mājiniekiem labākie ir septītajā vietā esošie Jānis Vorobjovs un Ivo Pūķis («Mitsubishi Lancer Evo X»), kuri līderiem zaudē minūti un 32,1 sekundi un atrodas ERČ2 klases priekšgalā, kamēr devītajā vietā atrodams rallijkrosa pilots Reinis Nitišs ar stūrmani Māri Neikšānu («Mitsubishi Lancer Evo IX»).

Tāpat sestdien paralēli risinājās arī Latvijas čempionāta sestais posms, bet svētdien notiks septītais posms, oficiāli noslēdzot rallija sezonu valstī.

Rallija norisi iespaido pēdējās dienās Kurzemē valdījušais lietus, līdz ar to sportistiem jābrauc pa dubļainu un slidenu ceļu. Piektdien tika pieņemts lēmums vairākus ātrumposmus saīsināt, bet jau ceturtdien tika atceltas regularitātes sacensības «Historic Rally Liepāja», kas bija ieplānotas sestdien.

Kā vēstīts, nupat 17 gadu jubileju nosvinējušais soms Rovanpere šonedēļ piedzīvo debiju starptautiskā čempionātā. Soms šajā rallijā gatavojas debijai pasaules rallija čempionāta (WRC) etapos Lielbritānijā un Austrālijā.

Pērn rallijā «Liepāja», kas bija 2016.gada ERČ čempionāta pirmspēdējais posms, uzvarēja Latvijas sportisti Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins. Viņi arī šogad grasījās startēt Liepājā, tomēr pēdējā brīdī dalību atsauca, šādu lēmumu pieņemot nākotnes plānu vārdā.

Kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma līderis bija Kajetanovičs, kurš jau tad atradās tuvu savam trešajam ERČ čempiona titulam pēc kārtas. Polis šosezon ticis pie punktiem katrā etapā, četras reizes kāpjot uz goda pjedestāla un pašlaik viņam pirms Liepājas bija 24 punktu pārsvars pār Magelānu. Kopā Latvijā vienam braucējam maksimāli būs iespējams tikt pie 39 punktiem - 25 par uzvaru summā un septiņiem par uzvaru katrā no rallija dienām.

Iepriekšējie trīs ERČ posmi Polijā, Čehijā un Itālijā notika uz asfalta seguma, bet tagad dalībnieki startēs grants ceļos, kuri ņemot vērā laika apstākļus, autosportistiem var sagādāt pārsteigumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu