Vegasas «Golden Knights» komanda NHL debitē ar uzvaru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitante Vegasas «Golden Knights» savā pirmajā oficiālajā spēlē piektdien izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) apspēlēja Dalasas «Stars».

Kaut pēc divām trešdaļām priekšā bija «Stars» vienība, kuras rindās precīzi meta Tailers Segīns, trešajā trešdaļā Džeimss Nīls kļuva par Vegasas vienības vēsturē pirmo vārtu guvēju, turklāt izcēlās divreiz, uzvaras vārtus iemetot nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām.

Tikmēr 45 metienus atvairīja «Golden Knights» komandas vārtsargs Marks Andrē Flerī.

«Šī bija viena no manām labākajām naktīm,» pauda Nīls. «Mani draftēja Dalasa un šajā hallē guvu savus pirmos vārtus. Savukārt tagad atkal sāku ar jaunu komandu un jaunu organizāciju.»

Pirms spēles abas komandas emocionāli izteica cieņu 58 bojāgājušajiem, kuri svētdien tika nošauti koncertā Lasvegasā.

«Golden Knights» ir pirmā profesionālā komanda ASV kazino galvaspilsētā. Lasvegasas komandas iekļaušana līgā ir pirmā paplašināšanās kopš 1997.gada, kad NHL piekrita izveidot vienības Nešvilā, Atlantā, Kolumbusā un Minesotā. Atlanta, kuras franšīze pēc tam pārcēlās uz Vinipegu, un pārējās komandas par pievienošanos līgai tolaik maksāja 80 miljonus ASV dolāru. Savukārt tagad Lasvegasas vienības īpašnieks Bils Folijs samaksāja pusmiljardu ASV dolāru (440 miljoni eiro), kas tika sadalīts pārējām 30 līgas komandām.

Zīmīgi, ka pirmajā NHL sezonā 1917.gadā līgā spēlēja vien pieci klubi.

«Golden Knights» komanda spēlēs Rietumu konferencē, bet vienības sastāvs tika izveidots paplašināšanās draftā, kas notika vasarā, klubam piesaistot gan pieredzējušus hokejistus, gan virkni jauno talantu.

Tāpat piektdien notika mačs starp divām komandām, kuru sistēmā ir latviešu vārtsargi - Kolumbusas «Blue Jackets» savā laukumā ar 5:0 (2:0, 3:0, 0:0) sagrāva Ņujorkas «Islanders». Uzvarētājiem visus 29 metienus atvairīja Sergejs Bobrovskis.

«Blue Jackets» sistēmā no šīs sezonas ir Matīss Edmunds Kivlenieks, kamēr uz «Islanders» vienību vasarā tika aizmainīts Kristers Gudļevskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu