Lionels Mesi Ķīnā atvērs savu tematisko parku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Argentīnas futbola superzvaigzne Lionels Mesi 2020. gadā Ķīnas pilsētā Nanjingā atvērs īpašu tematisko parku, kas veltīts pašam futbolistam. Projekta realizācijai tiks tērēti 170 miljoni eiro, un lielu daļu no šīs summas segs pats Mesi, vēsta izdevums «Goal».

«Tas būs veltījums futbolam, nevis vienkārša pašreklāma,» sacīja viens no projekta koordinatoriem Deivids Hirajs. «Ķīnā strauji turpina augt interese par futbolu, ko veicina šā sporta veida autoritātes. Nanjinga šeit ir futbola galvaspilsēta. Tas ir visas Ķīnas mēroga projekts, kuram atvēlēti 80 000 kvadrātmetru, no kuriem laikapstākļu dēļ lielākā daļa būs telpās.»

Tiek lēsts, ka parku gada laikā varētu apmeklēt 4-5 miljoni apmeklētāju.

Parku plānots atvērt 2020. gadā, un tā kopējās izmaksas būs 170 miljoni eiro.

«Maikls Džordans, kurš ir beidzis savu karjeru, ir visvērtīgākais brends Ķīnā. Tas ir ļoti būtisks moments. Šis būs veltījums futbolam ar Lionela Mesi firmas zīmi. Ar laiku mēs to atjaunosim,» norādīja Hirajs.

Sākotnēji tika iecerēts izveidot Mesi muzeju, bet pilsētas vadība un projekta realizācijas autori vēlējušies ko vairāk. Paredzams, ka ieeja parka apmeklētājiem varētu būt ap 40 ASV dolāru, kas būtu līdzvērtīga summa Šanhajas Disnejlendas apmeklējumam.

Mesi alga Spānijas grandā «Barcelona» ir ne mazāka par 30 miljoniem eiro gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu