WBC varētu ieviest vēl vienu kategoriju smagajā svarā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pasaules Boksa padome (WBC) varētu izveidot vēl vienu svara kategoriju. Organizācijas prezidents Maurisio Suleimans atklājis, ka plāno sadalīt supersmagsvaru divīziju divās kategorijās - smagajā un supersmagajā, vēsta izdevums «BoxingScene».

Priekšlikumā sadalīt divīziju divās kategorijās organizācija cer panākt, lai nebūtu pārāk liela starpība bokseru svarā. Tādā veidā tiktu izveidota 18. svara kategorija.

Pirmā svara kategorija tika izveidota ar mērķi, lai izslēgtu iespēju, ka notiek cīņas starp bokseriem, kuri svēra ne vairāk par 79,4 kilogramiem, ar bokseriem līdz šā brīža 90,7 kilogramu kategorijai.

Pēc Suleimana teiktā, jaunā kategorija, ja tiks izveidota, sāksies no 90,7 kilogramiem, bet nav zināms, pie kāda svara tā varētu apstāties.

«Mēs aicinājām WBC mediķu komandu veikt pētījumu. Ir bokseri, kuru svars sākas pie 210 mārciņām, un ir tādi, kuriem svars pārsniedz 250 mārciņu. Tā ir milzīga starpība. Bet mēs veiksim aptauju bokseru vidū, kā viņi tiktu galā ar šo starpību,» ESPN norādīja Suleimans.

Tomēr smagāks svarā nenozīmē - labāks. Iepriekš pierādījies, ka, piemēram, Deivids Hejs, Maiks Taisons, Evanders Holifilds veiksmīgi tikuši galā ar krietni smagākiem oponentiem.

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis šā mēneša sākumā «Arēnā Rīga» Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfinālā pārspēja Maiku Peresu no Kubas un aizstāvēja WBC čempiona jostu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu