Sestdien sāksies Latvijas – Igaunijas līgas sestais čempionāts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 7. oktobrī, plkst.17 Elektrum Olimpiskajā centrā sāksies Latvijas – Igaunijas basketbola līgas čempionāts. Pirmā spēlē risināsies starp Latvijas labākajām komandām «TTT Rīga» un «Liepājas Papīrs/LSSS».

Latvijas – Igaunijas līgas čempionātā 2017./2018. gada sezonā piedalīsies dalībnieču rekordskaits – 13 vienības, tai skaitā 10 pārstāvēs Latviju.

Pirmo reizi komandas jau turnīra sākumā sadalītas pēc spēka divās divīzijās.

Elites divīzijā startēs Latvijas komandas «TTT Rīga», «Liepājas Papīrs/LSSS», RSU, «TTT Juniores» un «Latvijas Universitāte», kā arī Igaunijas spēcīgākā komanda «University of Tallinn». Līdz 18. martam tiks izspēlēts sešu apļu turnīrs, bet «TTT Rīga» ar katru komandu spēlēs pa 4 reizēm (čempionēm 20 spēles, citām komandām pa 28).

Starptautiskajā divīzijā spēlēs «Daugavpils Universitāte», BK «Saldus», Liepājas Sporta spēļu skola (LSSS), Latvijas U17 izlase un Latvijas U16 izlase, kā arī Tallinas «G4S Noorteliiga» un «Tartu University/Kalev». Komandas izspēlēs četrus apļus (katrai pa 24 spēlēm).

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins: «Paldies Daugavpils un Saldus pašvaldībām, kuras atbalstījušas savu komandu pievienošanos Latvijas - Igaunijas līgai. Komandu sadalīšana divās divīzijās, nodrošinot vairāk spēļu starp spēkos līdzvērtīgām pretiniecēm, – tas būs interesanti gan basketbolistēm, gan līdzjutējiem. Līdzdalība pieaugušo čempionātā būs ļoti vērtīga mūsu jaunākajām dalībniecēm, kuras nākamvasar gaida divi atbildīgi pārbaudījumi – U16 Eiropas čempionāts un U17 Pasaules kausa izcīņa.»

Lai palielinātu intrigu, sezonas starpfinišā pirms Ziemassvētkiem Elites divīzijas labākās komandas cīnīsies par Latvijas – Igaunijas kausu, bet Elites divīzijas 3.-5. vietas īpašnieces, kā arī Starptautiskās grupas līderes cīnīsies par Latvijas – Igaunijas līgas Izaicinājuma kausu.

Sezonu noslēgs divi izslēgšanas turnīri: Latvijas – Igaunijas līgas Final 4 un Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrs, kurā pēc dažu gadu pārtraukuma piedalīsies sešas komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu