Noskaties: Pagājuši 40 gadi, kopš karjeru noslēdza leģendārais Pele

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago Sport/Scanpix

Svētdien, 1. oktobrī, apritējuši precīzi 40 gadi kopš karjeru noslēdza leģendārais Brazīlijas futbolists Pele. Vairums joprojām viņu uzskata par visu laiku labāko futbolistu.

1977. gada 1. oktobrī tobrīd gandrīz 37 gadus vecais Pele aizvadīja savu pēdējo maču, draudzības spēlē tiekoties Ņujorkas «Cosmos» komandai un Brazīlijas klubam «Santos». Šīs abas vienības bija vienīgie klubi, kuros karjeras laikā spēlēja lieliskais Pele.

Šajā vēsturiskajā mačā Pele nospēlēja 45 minūtes jeb vienu puslaiku katrā komandā. Ņujorkā šo maču klātienē vēroja aptuveni 77 000 skatītāju, tostarp arī leģendārais bokseris Muhameds Ali.

Peles atvadu mačs noslēdzās ar rezultātu 2:1 par labu «Cosmos». Spēlējot Ņujorkas vienības sastāvā, pirmajā puslaikā leģendārais brazīlietis izcēlās ar lielisku sitienu un panāca neizšķirtu.

Pēc atvadu spēles Pele sacīja, ka maz daļiņa no viņa tobrīd nomira. Karjeras laikā futbolists guva vairāk nekā 1000 vārtus. Brazīlijas izlasē 92 mačos viņš bija precīzs 77 reizes.

Pele trīs reizes izcīnīja Pasaules kausu ar Brazīlijas izlasi, kuras sastāvā viņš debitēja jau 16 gadu vecumā. Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) amatpersonas, žurnālisti un treneri 2000. gadā Peli atzina par 20. gadsimta labāko futbolistu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu