Pirmo reizi Latvijā olimpieši izaicina viens otru Aquafitmat nodarbībā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mareks Gaļinovskis

27.septembrī sportiskā gaisotnē Siguldas Sporta centra peldbaseinā Latvijas olimpieši aizvadīja aizraujošu Aquafitmat grupu nodarbību. Siguldas Sporta centrs ir vienīgā vieta Latvijā, kur tiek piedāvātas šādas ūdens fitnesa nodarbības.

Aquafitmat nodarbībā piedalījās Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika, godalgoto vietu ieguvēji bobslejā Oskars Ķibermanis un Daumants Dreiškens, viena no labākajām latviešu kalnu slēpotājām Lelde Gasūna, bijušais Olimpisko spēļu dalībnieks biatlonā Raivis Zīmelis, kā arī citas sabiedrībā pazīstamas un sportiski aktīvas personības. Šī bija lieliska iespēja ikvienam dalībniekam gūt jaunu pieredzi ūdens fitnesa jomā un izbaudīt līdz šim nepieredzētas izjūtas.

Aquafitmat nodarbība norisinājās sporta centra peldbaseinā, kur uz īpaša fitnesa matrača, kas nodarbības laikā atrodas nepārtrauktā ūdens kustībā, tika izpildīti dažādi vingrinājumi līdzsvara un koordinācijas uzlabošanai, kā arī dalībnieki viens otru izaicināja aizraujošās disciplīnās – kurš ilgāk noturēsies balstā uz elkoņiem, nostāvēs līdzsvarā uz vienas kājas, kā arī būs veiklākais skrējienā pāri astoņiem fitnesa matračiem. Drosmīgākā dalībnieka nomināciju ieguva bobslejisti Oskars Ķibermanis un Daumants Dreiškens, neatlaidīgākā dalībnieka nomināciju ieguva Lelde Gasūna, bet līdzsvara čempiones titulu ieguva Madara Palameika.

Madara Palameika: «Siguldas Sporta centrā tika aizvadīta lieliska nodarbība uz ūdens, kas man personīgi bija jauns izaicinājums un iespēja gūt pozitīvas emocijas. Aquafitmat ir ļoti efektīvs dziļo muskuļu treniņš. Balansēšana uz matrača un reizē arī fiziska piepūle prasīja maksimālu koncentrēšanos, kas mani ļoti aizrāva šajā nodarbībā.»

Aquafitmat nodarbības Siguldas Sporta centrā vada treneri Andrejs Filipovs un Evita Berce. Andrejs: «Aquafitmat nodarbība ir veids, kā atbrīvot prātu no ikdienas steigas un uzlabot savas fiziskās dotības – nostiprināt ķermeņa dziļo muskulatūru, uzlabot muskuļu elastību, līdzsvara un koordinācijas spējas, kā arī attīstīt spēku un izturību. Šie svarīgie muskuļi bieži netiek nodarbināti citās sportiskās aktivitātēs, bet Aquafitmat nodarbībā tas tiek panākts, izpildot vingrinājumus uz ūdens, papildus radot slodzi visām ķermeņa daļām.»

Siguldas Sporta centrs tika atklāts šā gada aprīlī un ir vērienīgākā uzbūvētā celtne pēdējo 30 gadu laikā Siguldā. Sporta centrs piedāvā plašas iespējas sportam un atpūtai gan Siguldas iedzīvotājiem, gan viesiem, kā arī nodrošina kvalitatīvu treniņu procesus pasaules līmeņa sportistiem. Sporta centrā pieejams peldbaseins, kā arī speciāls bērnu peldētapmācības baseins. Turpat izveidots arī Ūdens atrakciju un atpūtas parks, kurā pieejamas ūdens slīdrenes, hidromasāžas un aukstā ūdens baseini, kā arī trīs dažādas pirtis un īpaša sauļošanās vieta parka otrajā stāvā.

Spēka zālē ir pieejami vairāk nekā 30 trenažieru veidi spēka treniņiem. Profesionālajiem sportistiem ir iekārtota atsevišķa smagatlētikas – svarcelšanas zāle ar aprīkojumu funkcionālajiem treniņiem, ko nodrošina pasaules līmeņa zīmoli kā Hammer Strength un Eleiko.

Multifunkcionālajā sporta zālē ir iespēja trenēties un rīkot sacensības basketbolā, volejbolā, futbolā, badmintonā un citos sporta veidos. Zālē ir izbīdāmās tribīnes ar 200 sēdvietām, kas jaunajā centrā ļaus pulcēt sporta mīļotājus, rīkojot dažāda mēroga sacensības.

Siguldas Sporta centra lepnums ir vieglatlētikas treniņiem izbūvētais 100 metrus garais skrejceļš, kas ir atbilstošs Starptautiskās vieglatlētikas federācijas standartiem un spēj nodrošināt sportistiem tik nepieciešamo treniņu bāzi iekštelpās visa gada garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu