«Olimpiskās dienas» pasākumos visā Latvijā pulcēsies 136 000 dalībnieku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētajā «Olimpiskajā dienā» šogad piedalīsies 136 704 dalībnieki no 97 Latvijas novadiem un pilsētām, informēja LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

«Olimpiskā diena» šodien notiks 563 norises vietās. Visur tā sāksies vienlaikus ar olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā svarīgu ikdienas sastāvdaļu. Izglītības iestāžu audzēkņi piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī radošajos foto, zīmējumu un eseju konkursos.

Rīgā centrālais pasākums norisināsies Rīgas Hanzas vidusskolā, tas sāksies ar kopīgu Olimpisko rīta vingrošanu. Tajā piedalīsies vairāk nekā 1000 pārstāvju no Rīgas izglītības iestādēm. Pasākumā LOK karogu pacels «Olimpiskās dienas 2017» vēstnesis, bobslejists Oskars Ķibermanis, bet kopā ar bērniem vingros arī basketbola kluba «VEF Rīga» spēlētāji. Pēc tam Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā risināsies stafetes un basketbola turnīrs skolu komandām.

Plkst.18 Jaunciema pamatskolas sporta laukumā tiks atklāta funkcionāla vingrošanas stacija. Izmēģināt jauno staciju koptreniņā ar Eiropas čempionu šķēpmešanā Zigismundu Sirmo un Līnu Mūzi, ielu vingrošanas kustības aizsācēju Kasparu Zlidni, piedalīties individuālās vingrošanas sacensībās un saņemt padomus turpmākiem vingrošanas treniņiem jaunajā stacijā aicināts ikviens interesents.

Kā norāda LOK ģenerālsekretārs un Olimpiskas vicečempions Žoržs Tikmers, Starptautiskā Olimpiskā komiteja, atzīmējot savu dzimšanas dienu, aicina visu valstu nacionālās Olimpiskās komitejas organizēt «Olimpisko dienu», popularizējot olimpiskās vērtības - draudzību, cieņu un izcilību. «Olimpiskās dienas» devīze šogad ir «Vingro svaigā gaisā!».

«Olimpiskās dienas» dalībniekiem tiks pasniegti Starptautiskās Olimpisko komitejas 2017.gada sertifikāti, bet viena labākā komanda pašvaldībā saņems LOK speciālbalvas.

Turklāt ar «Olimpisko dienu» aizsāksies «Eiropas Sporta nedēļas» pasākumu programma. Tā norisināsies 23.-30. septembrī, un tās mērķis būs veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā. Iesaistīties «Eiropas Sporta nedēļā» tiks aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs.

Pērn «Olimpiskā diena» vienkopus pulcēja 123 353 dalībniekus 531 norises vietā visā Latvijā.

LOK arī informē, ka sadarbībā ar Starptautisko Olimpisko komiteju pirmo reizi tiek organizēta «Jauno žurnālistu programmas» kandidātu atlase dalībai III Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs Buenosairesā. 2018.gadā, no 6. līdz 18. oktobrim 30 jaunajiem žurnālistiem no visas pasaules tiks dota iespēja iegūt padziļinātas zināšanas sporta žurnālistikā, piedaloties šo spēļu atspoguļošanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu