Justs Grencis kļuvis par Eiropas autokrosa čempionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/justs.grencis

Latvijas jaunais bagiju braucējs Justs Grencis svētdien Francijā izcīnīja astoto vietu Eiropas čempionāta autokrosā pēdējā - devītajā - etapā, ar ko pietika, lai viņš kļūtu par kopvērtējuma uzvarētāju un Vecā kontinenta čempionu.

Lai arī pēc iepriekšējā etapa, kas notika Itālijā, tika prognozēts, ka Grencis provizoriski ticis pie čempiona titula, tomēr, Francijā vēlāk kļuva skaidrs, ka, paliekot bez punktiem Francijā, viņš kopvērtējumā vadību būtu zaudējis.

Par pēdējā posma uzvarētāju šajā klasē kļuva latvieša tuvākais sekotājs Matvejs Furažkins no Krievijas, kurš tika pie 34 punktiem, kamēr Grencim pirms šī etapa bija 30 punktu pārsvars.

Tiesa, jau pirms fināla bija skaidrs, ka Grencis ir garantējis čempiona titulu, jo viņš kvalifikācijā un pusfinālā bija iekrājis pietiekami daudz punktu, lai saglabātu vadību.

Finālā Grencis uzvarētājam zaudēja gandrīz 29 sekundes.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā Latvijas jaunais autosportists tika pie 272 punktiem, kamēr Furažkins sezonu noslēdza ar 253 punktiem.

Tikmēr «SuperBuggy» klasē nedēļas nogalē otro vietu guva Ervins Grencis, piekāpjoties vien mājiniekam Džonijam Fejadam. Trešais palika latvieša sīvākais kopvērtējuma konkurents Bernds Štūbe no Vācijas, kurš kļuva par Eiropas čempionu, kamēr E.Grencis kopvērtējumā palika otrais.

Francijā notikušajam posmam «SuperBuggy» klasē sākotnēji bija pieteicies arī Jānis Boks, kurš vasaras sākumā cieta šausminošā avārijā kartingu sacensībās, tomēr viņš uz starta nedevās.

Pagājušā gadā Eiropas autokrosa čempionātā tēvs un dēls Grenči izcīnīja vicečempionu titulus.

Tikmēr Boks pirms diviem gadiem uzvarēja Eiropas čempionāta posmā Ungārijā, savukārt 2013.gadā viņš sezonas kopvērtējumā bija augstajā ceturtajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu