Porziņģis ekspertu vērtējumā NBA labāko spēlētāju rangā pakāpies par 11 vietām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis no Ņujorkas «Knicks» komandas pirms savas trešās sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ir 22. labākais līgas spēlētājs, uzskata prestižā medija ESPN eksperti.

Jau septīto gadu pēc kārtas ESPN ekspertu balsojumā tiek noteikti līgas 100 labākie spēlētāji, pērn Porziņģim šajā sarakstā ieņemot 33.pozīciju, bet tagad pietuvojoties labāko divdesmitniekam.

Porziņģis šajā vērtējumā, kurā labāko desmitnieks vēl nav paziņots, raksturots kā basketbolists, kurš pie groza spēlē kā Rūdijs Gobērs, bet no tālmetienu līnijas uzbrūk kā Dirks Novickis savos labākajos gados.

«Nākamais solis Porziņģim ir uzņemties vēl lielāku lomu «Knicks» uzbrukumā, kur viņš aizvadītajā sezonā bija trešais pēc Karmelo Entonija un Derika Rouza. Viņam uzbrukumā jākļūst par spēlētāju, par kuru var teikt - «iedod bumbu un pazūdi no ceļa»,» raksta ESPN.

Tikmēr šā medija apskatnieks Aiens Beglijs izceļ Porziņģa iespaidīgos statistikas rādītājus pirmajās divās sezonās. Latvietis ir vienīgais NBA vēsturē, kurš savos pirmajos divos gados līgā ir sametis vismaz 2000 punktu, izcīnījis 1000 atlēkušās bumbas, izdarījis 250 bloķētus metienus un realizējis vismaz 100 tālmetienus.

Beglijs norāda, ka tikai Lebronam Džeimsam savulaik divās pirmajās sezonās ir izdevies parādīt ko līdzīgu, taču ne tuvu to pašu, jo viņi abi ar Porziņģi ir vienīgie «klubiņā», kurā līgas divgadnieki izcēlušies ar 1000 atlēkušajām bumbām, 150 tālmetieniem un 100 blokiem.

«Iespējams, tas ir unikāla spēlētāja paraugs, kas nekad iepriekš nav redzēts, jo apvieno augumu, metienu un spēju bloķēt. Tieši tāpēc Porziņģis šobrīd ir ESPN labāko ranga 22.vietā,» raksta ESPN apskatnieks, piebilstot, ka tomēr var arī debatēt par to, vai Porziņģis ir pelnījis būt starp Top25 spēlētājiem.

«Virs viņa ir Klejs Tompsons, Gordons Heivards, aiz viņa Maiks Konlijs un Bleiks Grifits. Saprātīgi cilvēki var nepiekrist, ka Porziņģis atrodas tādā kompānijā, jo viņa statistika pērn (18,1 punkts spēlē un 7,2 atlēkušās bumbas) bija laba, taču ne izcila. Tomēr, ja 22 gadus vecais Porziņģis savā attīstībā veiks tik lielu lēcienu, kādu no viņa gaida «Knicks», tad jau pēc dažiem mēnešiem pašreizējā ranga vieta visiem šķitīs loģiska,» uzskata Beglejs.

NBA 72.sezona sāksies 17.oktobrī, bet «Knicks» pirmo spēli aizvadīs divas dienas vēlāk, viesos tiekoties ar Oklahomsitijas «Thunder».

Jau vēstīts, ka Porziņģis otrdien ar Latvijas izlasi noslēdza dalību Eiropas čempionātā, izcīnot augsto piekto vietu. Porziņģis, debitējot valstsvienībā šāda līmeņa sacensībās, bija komandas līderis, vidēji mačā gūstot 23,6 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu