Viss, kas tev jāzina par Neste World RX of Latvia

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāts šajā nedēļas nogalē ciemojas Baltijā, Pasaules RX atgriežoties Rīgā uz otro Neste World RX of Latvia (no 15. līdz 17. septembrim). Latvijas posmā kopā piedalīsies 81 automašīna – 51 Supercar klasē (21 Pasaules RX; 30 Euro RX), bet vēl 30 Super1600 klasē. Tāpat CSDD Biķernieku trasē notiks arī pēdējais FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posms Supercar klasē un priekšpēdējais Super1600 klases posms.

Pastāv iespēja, ka kopvērtējuma līderis Johans Kristofersons jau Latvijā, divus posmus pirms čempionāta beigām, var nodrošināt sev 2017. gada čempiona titulu. Viņam šobrīd ir 46 punktu pārsvars pār savu PSRX Volkswagen Sweden komandas biedru Peteru Solbergu, un titula priekšlaicīgai iegūšanai šo pārsvaru ir nepieciešams palielināt līdz 61 punktam. Komandu čempionātā PSRX Volkswagen Sweden komandai ir iespēja kļūt par čempioniem tieši Latvijas posmā. Viņiem šobrīd ir 112 punktu pārsvars pār Team Peugeot-Hansen, un, saglabājot šādu pārsvaru arī pēc Rīgas posma, viņi būs nodrošinājuši sev uzvaru sezonas kopvērtējumā.

Divkārtējais pasaules rallijkrosa čempions Peters Solbergs
Divkārtējais pasaules rallijkrosa čempions Peters Solbergs Foto: www.fiaworldrallycross.com

Kristofersons stāsta: «Mēs ar Peteru ļoti smagi strādājam, vienmēr darbojamies vienā virzienā un tiecamies uz kopīgu mērķi. Daudz runājam ar inženieriem, un, kad tev ir automašīna, par kuru esi pārliecināts, ir iespējams braukt ar maksimālu atdevi. Vissvarīgākais Latvijā ir iegūt papildu punktus komandu kopvērtējumā un spert vēl vienu soli pretim savam sapnim!»

Pagājušajā gadā Pasaules RX pirmoreiz viesojās Latvijā un, neraugoties uz spēcīgo lietu, skatītāju tūkstoši bija trasē, lai redzētu Sebastjena Lēba pirmo uzvaru Pasaules RX posmā. «Trase ir fantastiska un tāda paliek arī lietus laikā,» skaidro Matiass Ekstroms, kurš pagājušogad šeit piekāpās tikai Lēbam. «Šogad mēs Rīgā esam aizvadījuši testus un darīsim visu iespējamo, lai samazinātu atstarpi līdz līderiem. Francija noteikti bija solis pareizajā virzienā. Kvalifikācijā vēlos cīnīties par uzvarām, lai savu pusfinālu varu sākt no pirmās starta vietas.»

2016.gada pasaules rallijkrosa čempions Matiass Ekstroms
2016.gada pasaules rallijkrosa čempions Matiass Ekstroms Foto: www.fiaworldrallycross.com

Viena vērā ņemama braucēju izmaiņa pasaules čempionāta dalībnieku sarakstā šajā nedēļas nogalē ir Duborgs, kurš sacensībās nepiedalīsies, jo viņa ģimenē gaidāms pirmais bērns. Duborgu DA Racing Peugeot Supercar automašīnā aizstās leģendārais Beļģijas autosportists Fransuā Duvāls. Duvāls papildina: «Vēlos pateikties Duborgu ģimenei, jo īpaši Dominikam, par manis izvēlēšanos dalībai šajā posmā. Žans Baptiste, saprotamu iemeslu dēļ, paliek Francijā, līdz ar ko viņa vieta sacensībās kļuva pieejama – kad saņēmu piedāvājumu piedalīties, nekavējos ne mirkli un to pieņēmu. Ceru, ka laikapstākļi būs mainīgi, kas izlīdzinātu automašīnu veiktspēju. Ir grūti uzstādīt konkrētu mērķi, taču es darīšu visu, lai parādītu labāko iespējamo sniegumu.»

Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: www.fiaworldrallycross.com

DTM pilots Niko Mullers, līdzīgi kā Duvāls, aizvadīs savu otro Pasaules RX posmu, braucot ar EKS sagatavotu Audi S1 EKS RX quattro. Soms Joni-Pekka Rajala brauks ar Mitsubishi Mirage Supercar, bet Francijas leģenda «Knapiks» aizvadīs savu pēdējo pasaules čempionāta posmu ar paša komandas sagatavoto Citroen DS3.

Pēdējā Euro RX Supercar čempionāta posmā, kurā kopvērtējuma līderis ir Antons Marklunds, piedalīsies 30 dalībnieki. TouringCar klases braucējs Filips Gērmans aizvadīs savu sezonas otro sacīksti Supercar klasē ar Eklund Motorsport sagatavotu Volkswagen Beetle. Pēc garākas pauzes sacensību apritē atgriezīsies arī polis Martins Kačmarskis.

Reinis Nitišs
Reinis Nitišs Foto: www.fiaworldrallycross.com

Super1600 klasē, norvēģis Espens Isaksatrs brauks ar Peugeot 208, bet vācietis Svens Sēlingers būs pie Ford Fiesta stūres. Ungārs Atila Mozers (Škoda Fabia) un latvietis Mārtiņš Lapiņš (Renault Twingo) piedzīvos debiju šajā klasē, bet Arnis Odiņš un Juris Spīķis brauks ar TT Motorsport sagatavotiem Twingo. Edijs Ošs (VW Polo) ir piektais latviešu pārstāvis Super1600 klasē.

Cooper Tires viedoklis. Pols Kouts, Cooper Tire Europe Motorsporta nodaļas vadītājs: «Vēsturiskā Biķernieku trase Rīgā bija lielisks pagājušās sezonas atklājums. Tā ir ātra un ļoti tehniska trase, kurā riepas piedzīvo straujas tām pielikto spēku izmaiņas dēļ paātrināšanās, bremzēšanas un līkumiem. Esam izmantojuši pēdējos 20 gados vairākās autosporta disciplīnās gūto pieredzi, lai radītu riepu, kas ir vairāk kā spējīga tikt galā ar šo rallijkrosā radīto slodzi.»

Foto: www.fiaworldrallycross.com

Sestdiena, 16. septembris*

8:00 Trase atvērta skatītājiem

9:00 Treniņbraucieni

12:00 1. kvalifikācija // EuroRX Super1600, EuroRX Supercar, WorldRX

14:00 Monster Energy Torņa Dumpis

14:30 2. kvalifikācija // EuroRX Super1600, EuroRX Supercar, WorldRX

16:20 3. kvalifikācija // EuroRX Super1600

18:00 Autogrāfu sesija

20:00 CSDD Biķernieku trase slēgta skatītājiem

Svētdiena, 17. septembris*

08:00 Trase atvērta skatītājiem

08:30 Svētdienas braucienu sākums

Treniņbraucieni

3. kvalifikācija // EuroRX Supercar, WorldRX

4. kvalifikācija // EuroRX Super1600, EuroRX Supercar, WorldRX

12:45 Autogrāfu sesija

13:10 Monster Energy Torņa Dumpis

13:30 Finālbraucieni

Pusfināli // EuroRX Super1600, EuroRX Supercar

Fināls // EuroRX Super1600

15:00 Finālbraucieni

Pusfināli // EuroRX Supercar, WorldRX

Fināls // EuroRX Supercar, WorldRX

15:50 Apbalvošana

17:30 CSDD Biķernieku trase slēgta skatītājiem

*pēc Latvijas laika; norādītie laiki ir provizoriski un var mainīties

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu