Jauno regbistu iesvētību piektā sezona aizvadīta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10. septembrī Ozolnieku vidusskolas skaisti sakoptajā stadionā noslēdzās Latvijas čempionāta 1. divīzija regbijā 7. Valdīja īsts sacensību gars, laba organizācija, pozitīva gaisotne, brīnišķīgs laiks, un bija garšīgas pusdienas. Jau tradicionāli čempionāts tika aizvadīts piecās kārtās. Katra no tām notika citā novadā. 2017.gada sezona iesākās Ropažos, kur tika iedibināta leģendārā latviešu regbista Viļņa Grigaļūna, regbija aprindās pazīstama kā Džaga, piemiņas turnīrs «Džagas kauss». Vēl turnīri notika Staļģenē, Siguldā, Rūjienā un Ozolniekos.

1. divīzijas regbija 7 čempionātu 2013.gadā iedibināja RAA (Regbija Attīstības asociācija) ar mērķi radīt iespēju regbija iesācējiem mēroties spēkiem ar sava līmeņa pretiniekiem, nevis uzreiz stāties pretī Latvijas regbija virslīgas vienībām. Laika gaitā audzis gan spēlētāju līmenis, gan komandu skaits, taču pamatprincips – palīdzēt spert pirmos soļus regbijā – palicis nemainīgs.

Sezonas kopvērtējumā pārliecinoši uzvarēja «Livonia/Garkalne», kas triumfēja pirmajos četros posmos, bet sezonas noslēguma posmā ierindojās 3. vietā. Tikpat pārliecinoši otro vietu ieņēma jaunie «Eleja/Transact Pro» regbisti, kas uz goda pjedestāla kāpa četros no pieciem turnīriem, turklāt sezonas noslēguma posmā Ozolniekos izcīnīja 1. vietu, turnīra fināla stadijā pārspējot «Livonia/Garkalne» un RK «Jūrmala» regbistus. Bronzas godalgas sezonas kopvērtējumā «Beverīna/Sigulda» komandai, kas uz goda pjedestāla kāpa trīs posmos.

Kopumā 2017. gada sezonā 1. divīzijas sacensībās pieredzi krāja deviņas dažādas komandas, vairāk nekā 100 spēlētāji. Salīdzinot ar debijas sezonu 2013. gadā, kad komandu skaits svārstījās no četrām līdz sešām, tas ir neliels, taču būtisks kāpums.

Turnīra organizators Aivars Pilenieks pauda prieku par jaunu cilvēku iesaisti regbijā: «Komandu un jaunu spēlētāju skaits gadu no gada palielinās, un tāds arī ir šo turnīru mērķis. Prieks, ka atsevišķos klubos iniciatīva par piedalīšanos nāk no pašiem spēlētājiem, kas liek sarosīties arī klubu vadībai. Lēnām aug spēlētāju paaudze, kas savas regbistu gaitas uzsākusi tieši šajos turnīros. Viņi veido kodolu jauniešu izlasēs un sāk papildināt arī pieaugušo izlases. Ilgtermiņa mērķis būtu piedzīvot dienu, kad turnīram pieteiktos tik daudz komandu, ka būtu jārīko divu dienu turnīrs.»

2013. un 2014. gada sezonās kopvērtējumā triumfēja Vecumnieku novada regbisti, 2015. gadā labākie bija «Fēnikss» regbisti, savukārt pērn čempionu godā regbija kluba «Miesnieki» jaunā maiņa Ķekavas novada sporta skola.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu