Peiners: Rūgtuma sajūta, jo netaisījāmies braukt mājās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājam Žanim Peineram pēc Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla palikusi rūgtuma sajūta, jo komanda gribēja turpināt cīņu par medaļām, sarunā ar žurnālistiem atzīmēja basketbolists.

Latvijas vīriešu basketbola izlase otrdien Stambulā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā zaudēja Slovēnijai, tādējādi latviešiem neizdevās pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas sasniegt Vecā kontinenta meistarsacīkšu pusfinālu.

Ainara Bagatska trenētā Latvijas izlase slovēņiem zaudēja ar rezultātu 97:103 (23:34, 32:17, 11:25, 31:27).

«Bijām labāka komanda, bet šodien to neparādījām. Lielāko spēles daļu atradāmies iedzinējos, bet vajadzēja nedaudz pacietīgāk nospēlēt 1-2 epizodes, tad maču būtu uzvarējuši. Viņiem krita tādi metieni, kuriem vajadzēja krist arī mums.

Viņi nospēlēja labi un kvalitatīvi, bet mēs ielaidām pārāk daudz,» zaudējuma iemeslus skaidroja Peiners.

Latvijas basketbolisti pirmo puslaiku uzvarēja ar 55:51, bet spēles otro daļu iesāka ar 11 ielaistiem punktiem pēc kārtas.

«Trešās ceturtdaļas sākumā aizmetām garām kādus desmit tālmetienus. Tie visi bija no mūsu metējiem, varbūt daži bija sasteigti. No otras puses, mēs visu čempionātu šādi iemetām savus metienus. Savukārt slovēņi lielu daļu punktus guva no soda metienu līnijas,» stāstīja rēzeknietis.

Šajā čempionātā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) tiesneši izceļas ar skrupulozu tiesāšanu.

«Tāds ir šis čempionāts. Nezinu, vai tas ir jauns uzstādījums, bet, manuprāt, ar to tikai tika bojāts mačs, neļāva paspēlēt. Ļoti daudz bija tādu momentu, ka vienkārši nosvilpj, un neviens nesaprot, kas notiek.

Basketbolā jābūt cīņai. Kad svilpj šādus sodus, visi sāk tēlot, bet ja neiedod piezīmi, tad sāk prasīt, kāpēc nav soda.

Viņiem vajadzēja ļaut mums nopietnāk paspēlēt un dot sodus par tēlošanu. Ieguvēji bija tie, kuri šajā situācijā prata pielāgoties,» stāstīja Peiners.

Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijas izlase trīs reizes iekļuvusi labāko astotniekā, bet ne reizi nav tikusi pusfinālā. Nākamā iespēja būs tikai 2021.gadā, jo ar nākamo ciklu Eiropas čempions tiks noskaidrots reizi četros gados.

«Palikusi rūgtuma sajūta, netaisījāmies braukt mājās. Apzinājāmies, ka slovēņi ir laba komanda. Slovēņiem līderi galotnē spēja iemest savus metienus. Mēs likām pretī labu spēli uzbrukumā, taču nespējām pielāgoties un nospēlēt ar vēsu prātu. Varbūt pārāk daudz paļāvāmies uz tālmetieniem, kas citās spēles krita,» secināja Peiners.

Pirms tam ceturtdaļfinālā spāņi ar rezultātu 84:72 (16:19, 18:14, 31:20, 19:19) pārspēja Vāciju.

Slovēnija pusfinālā ar Spāniju tiksies ceturtdien plkst.21.30. Trešdien par vietu pusfinālā mērosies Grieķija un Krievija, kā arī Itālija un Serbija.

Savukārt svētdien Eiropas čempionāts noslēgsies ar cīņām par medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu