Nadals trešo reizi karjerā triumfē «US Open»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules ranga līderis Spānijas tenisists Rafaels Nadals svētdien Ņujorkā trešo reizi karjerā triumfēja ASV atklātajā čempionātā («US Open»). Finālā viņš ar rezultātu 6-3, 6-3, 6-4 pārspēja Dienvidāfrikas Republikas tenisistu Kevinu Andersonu, kurš turnīra otrajā kārtā apspēlēja Ernestu Gulbi.

«US Open» turnīrā Nadals uzvarēja arī 2010. un 2013. gadā. 31 gadu vecajam spāņu tenisistam «Grand Slam» sērijas turnīros šis ir jau 16. tituls 23 finālos. Savukārt Andersons pirmo reizi karjerā spēlēja «Grand Slam» turnīra finālā.

«Man personīgi tas [uzvara] šķiet neticami. Pēdējos dažus gadus mani mocījušas traumas. Šī bijusi emocionāla sezona. Spēlēju ļoti augstā līmenī kopš Austrālijas atklātā čempionāta. Uzvara šeit - Ņujorkā - dod man lielu enerģiju, jo fani ir nepārspējami. Tie dara mani priecīgu,» pēc mača intervijā ESPN sacīja Nadals.

Nadals ar 31 gadu veco Andersonu savā karjerā spēkojās piekto reizi, paliekot nepārspēts arī piektajā savstarpējā duelī. Dienvidāfrikas Republikas tenisistam «US Open» fināla sasniegšana ļāvusi pasaules rangā no 32. pozīcijas pakāpties uz 15. vietu.

«Ar Nadalu esam vienaudži, tomēr tāda sajūta, ka visu mūžu būtu sekojis viņam. Ir grūti ar viņu spēkoties, Nadals ir tenisa etalons,» uzsvēra 31 gadu vecais Andersons.

Par uzvaru «US Open» turnīrā Nadals nopelnīja 3,7 miljonus ASV dolāru prēmiju, savukārt Andersonam pienākas 1 825 000 dolāru čeks.

Nadala kontā tagad ir 16 «Grand Slam» tituli, no kuriem desmit izcīnīti Francijā uz spāņa iecienītā māla seguma, trīs trofejas iegūtas ASV, divas Vimbldonā, bet viena - Austrālijā. Šosezon viņš triumfēja arī Francijas atklātajā čempionātā, bet Austrālijā cieta zaudējumu finālā.

Šā gada «Grand Slam» turnīros uzvarējuši divi tenisisti. Nadals triumfēja Francijas un ASV atklātajos čempionātos, savukārt šveicietis Rodžers Federers bija labākais Austrālijas atklātajā čempionātā un Vimbldonā.

Jau vēstīts, šā gada ASV atklātajā čempionātā vīru turnīrā nepiedalījās pieci augstākā līmeņa spēlētāji - Endijs Marejs, pagājušā gada čempions Stans Vavrinka, Novāks Džokovičs, Kei Nišikori un Milošs Raoničs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu