Daiders/Stupelis izcīna 3. vietu PČ blakusvāģiem pirmspēdējā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis svētdien Vācijas trasē Rudersbergā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta (PČ) motokrosā ar blakusvāģiem sezonas priekšpēdējā, 13.posmā, kamēr otrie bija kantētājs Elvijs Mucenieks duetā ar franču pilotu Valentēnu Žiro.

Par posma uzvarētājiem kļuva Etjēns Bakss no Nīderlandes ar savu Francijas kantētāju Nikolā Musē, kuri uzvarēja abos braucienos.

Tikmēr Žiro/Mucenieks pirmajā startā bija trešie, bet otrajā ieņēma otro vietu, kamēr Daiders/Stupelis attiecīgi pirmajā braucienā ieņēma otro vietu, bet pēc tam bija septītie, kas gan ļāva posma kopvērtējumā palikt trešajiem, aiz Baksa un Žiro pilotētajiem duetiem.

Mucenieka pārstāvētā ekipāža ar otro vietu etapā vēl saglabāja cerības uz čempionu titulu, lai gan viņu konkurenti Bakss/Musē šajā posmā vēl par astoņiem punktiem palielināja pārsvaru.

Žiro ar Mucenieku sestdien bija labākie kvalifikācijas sacensību B grupā, kamēr A grupā uzvaru svinēja Baksa ekipāža.

Pirms iepriekšējā etapa, kas pirms divām nedēļām risinājās Šveicē, Žiro ar Mucenieku atradās tuvu pasaules čempionāta vadībai, tomēr otrajā braucienā viņi tehniska efekta dēļ izstājās divus apļus pirms finiša.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem Baksam ir 545 punkti, Žiro ar Mucenieks atpaliek par 38 punktiem, bet trešo vietu ar 476 punktiem ieņem leģendārais Nīderlandes pilots Daniels Vilemsens.

Žiro ar Mucenieku, pirms neveiksmes iepriekšējā posmā, bija uzvarējuši divos petapos, saasinot cīņu par pasaules čempionu titulu.

Sestajā pozīcijā ar 354 punktiem atrodas Daiders un Stupelis, bet astotais ar 307 punktiem ir beļģu pilots Mārvins Venlušens, kurš gan šonedēļ atkal startēja bez sava ierastā latviešu kantētāja Haralda Kurpnieka.

Pasaules čempionāta sezona nākamnedēļ noslēgsies ar etapu Nīderlandē.

Iepriekšējā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā triumfēja Jans Hendrikss un kantētājs Bens van den Bogārts, bet par vicečempioniem kļuva beļģu pilots Bens Adriansens un Lauris Daiders. Pēc sezonas abi pērnā gada spēcīgākie piloti noslēdza karjeru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu