Stīvensa un Kīza sasniedz savu pirmo «Grand Slam» finālu karjerā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par šī gada ASV atklātā čempionāta finālistēm ceturtdien kļuva Sloeina Stīvensa un Medisona Kīza, kurām šis būs pirmais «Grand Slam» titula mačs karjerā.

Stīvensa, kura WTA rangā atrodama 83.pozīcijā un bija starp neizliktajām tenisistēm, pusfinālā ar rezultātu 6-1, 0-6, 7-5 pārspēja veterāni Vensus Viljamsu, kura ir planētas devītā rakete un ar tādu pašu numuru bija izlikta šajā turnīrā.

Tikmēr Kīza, kura rangā ieņem 16.pozīciju, bet turnīrā bija izlikta ar 15.numuru, ar 6-1, 6-2 apspēlēja Koko Vandeveji (WTA 22), kura turnīrā bija izsēta ar 20.numuru.

Iepriekšējo reizi ASV atklātā čempionāta dāmu turnīrā tikai amerikāņu tenisistu pusfināls bija 1981.gadā, kad par trofeju cīnījās Krisa Everta, Martina Navrātilova, Treisija Ostina un Bārbara Potere. Toreiz par čempiona tika kronēta Ostina, kas finālā trīs setos uzvarēja Navrātilovu.

Fināla mačā iepriekšējo reizi divas mājinieces tikās 2002.gadā, kad Venusa zaudēja savai jaunākajai māsai Serēnai.

«Jūtos pagodināta spēlēt vienā laikmetā kopā ar Venusu. Gāju kortā ar ticību, ka varu uzvarēt šo maču. Otrajā setā nedaudz sagāja šķērsām, taču tiku galā ar sevi,» pēc uzvaras teica Stīvensa, kura šī turnīra ceturtdaļfinālā apturēja Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu.

Stīvensai, kura salīdzinoši nesen atgriezusies kortā pēc 11 mēnešus ilgas kreisās kājas traumas ārstēšanas, līdz šim lielākais panākums «Grand Slam» turnīros bija 2013.gadā Austrālijā sasniegtais pusfināls.

«Pagaidām ir sirreālas sajūtas, nedaudz trīcu. Esmu laimīga iekļūt finālā - kas gan var būt labāks par to,» pēc panākuma teica Kīza.

Arī Kīzai «Grand Slam» turnīros līdz šim lielākais panākums bija pusfināls, kurā viņa spēlēja 2015.gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Sevastova ceturtdaļfinālā zaudēja Stīvensai, kamēr Latvijas pirmā rakete un šī gada «French Open» čempione Aļona Ostapenko apstājās turnīra trešajā kārtā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu