Pirmo reizi kopš 1981. gada «US Open» pusfinālā spēlēs tikai ASV tenisistes

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Medisona Kīza trešdien ASV atklātā čempionāta («US Open») ceturtdaļfinālā uzvarēja pieredzējušo igaunieti Kaiju Kanepi. Tādējādi pirmo reizi kopš 1981. gada šā turnīra pusfinālā spēkosies vienīgi amerikāņu tenisistes.

Kīza, kura rangā ieņem 16. vietu, bet turnīrā izlikta ar 15.numuru, ar rezultātu 6-3, 6-3 apspēlēja ranga 418. numuru Kanpei.

Kīza atkārtojusi savu labāko sasniegumu «Grand Slam» turnīros, jo pusfinālā spēlēja arī 2015. gadā Austrālijas atklātajā čempionātā.

Kīza pusfinālā tiksies ar savu tautieti Koko Vandeveju, kura rangā ieņem 20.vietu, bet par otru ceļazīmi uz finālu spēkosies vēl divas amerikānietes pasaules devītā rakete Venusa Viljamsa un WTA ranga 83.numurs Sloeina Stīvensa, kura ceturtdaļfinālā pārspēja Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu.

Iepriekšējo reizi ASV atklātā čempionāta dāmu turnīrā tikai amerikāņu tenisistu pusfināls bija 1981.gadā, kad par trofeju cīnījās Krisa Everta, Martina Navrātilova, Treisija Ostina un Bārbara Potere. Toreiz par čempiona tika kronēta Ostina, kas finālā trīs setos uzvarēja Navrātilovu.

«Šī uzvara man nozīmē visu, esmu ļoti laimīga, iekļūstot pusfinālā. Esam palikušas četras amerikānietes turnīrā,» pēc uzvaras teica Kīza.

Līdz ar to arī finālā būs tikai ASV tenisistes. Iepriekšējo reizi divas mājinieces titula mačā tikās 2002. gadā, kad Venusa zaudēja savai jaunākajai māsai Serēnai.

Vadeveja trešdien ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:4), 6-3 pārspēja čehieti Karolīnu Plīškovu, kura līdz ar zaudējumu pametīs ranga līderes troni, ko ieņems spāniete Garvinje Mugurusa.

Plīškovai šogad turnīrā bija jāaizstāv pērn par fināla sasniegšanu izcīnītie punkti, kas viņai neizdevās. Čehiete ranga līderes godu saglabātu, ja arī šogad iekļūtu finālā.

Tikmēr šā gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāja spāniete Mugurusa ASV apstājās astotdaļfinālā, taču tas viņai netraucēs kļūt par ranga līderi. Pirms ASV atklātā čempionāta spāniete rangā bija trešā, bet pērn viņa bija sasniegusi arī otro pozīciju.

Vandevejai šis ir otrais «Grand Slam» pusfināls karjerā, bet pirmais ASV atklātajā čempionātā. Šogad viņa spēlēja arī Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā, turklāt pa ceļam uz to uzvarēja tā brīža ranga līderi Angeliku Kerberi.

Sevastova ceturtdaļfinālā ar 3-6, 6-3, 6-7 (4:7) zaudēja Stīvensai, kamēr Latvijas pirmā rakete un šā gada «French Open» čempione Aļona Ostapenko apstājās turnīra trešajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu