«Real» futbolistu kopējā vērtība tirgū - aptuveni 774 miljoni eiro

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ņemot vērā iepriekšējo sezonu rezultātus, Spānijas granda Madrides «Real» futbolistu vērtībai pašsaprotami vajadzētu būt lielākajai pasaulē. Laikraksts «Marca», apkopojot «Transfermarkt» datus, šo tēzi apstiprinājis arī skaitļos - pasaules labākā futbola kluba spēlētāju aptuvenā vērtība ir 774 miljoni eiro. Tomēr vai, vērtējot situāciju tirgū, šī summa atbilst patiesībai?

Šovasar pasauli pārsteidza Brazīlijas zvaigznes Neimara pārcelšanās no Spānijas kluba «Barcelona» uz Francijas komandu Parīzes «Saint-Germain» par rekordlielu līguma izpirkuma maksu 222 miljoniem eiro. Iepriekšējais rekords tika pārspēts vairāk nekā divas reizes - pērn Anglijas vienība Mančestras «United» par 105 miljoniem eiro nopirka francūzi Polu Pogbā no Itālijas kluba Turīnas «Juventus».

Tirgū futbolistu vērtība krietni augusi. Neskatoties uz vairākām spēlētāju pārejām, pārliecinoši dārgākais sastāvs ir iepriekšējo divu sezonu UEFA Čempionu līgas uzvarētājai «Real». Komandas spēlētāju kopējā vērtība lēšama aptuveni 774 miljonu eiro apmērā. Lielākā vērtība ir portugālim Krištianu Ronaldu (100 miljoni), kuram seko velsietis Gerets Beils (80 miljoni) un vācietis Toni Kross (70 miljoni).

Tiesa, ņemot vērā situāciju tirgū, šo spēlētāju līgumu izpirkuma cena būtu krietni lielāka. «Transfermarkt» vērtējumā dārgākais futbolists pasaulē šobrīd ir «Barcelona» līderis argentīnietis Lionels Mesi (120 miljoni), bet viņam seko Neimars un Ronaldu (katrs 100 miljoni). Savukārt nākamais sarakstā ir «Barcelona» urugvajiešu uzbrucējs Luiss Suaress (90 miljoni).

«Real» tuvākā sekotāja ir Spānijas komanda «Barcelona», kuras spēlētāju kopējā vērtība novērtēta par 37 miljoniem eiro mazāka nekā Madrides klubam. Savukārt trešajā vietā Anglijas vienība Londonas «Chelsea» no līderes atpaliek par 130 miljoniem eiro.

Vidējais vecums «Real» komandas 23 futbolistiem ir 25,3 gadi. Salīdzinājumā ar iepriekš apkopotajiem datiem vērtība kritusies vienīgi Beilam un horvātu pussargam Lukam Modričam (40 miljoni). Tikmēr par 10 miljoniem eiro augusi talantīgā 21 gadu vecā spāņu uzbrucēja Marko Asesjo vērtība (30 miljoni).

Viena «Real» futbolista vidējā vērtība šobrīd ir 32,34 miljoni eiro, turklāt deviņi komandas spēlētāji ir dārgāki par šo summu.

Jau nākamnedēļ sāksies UEFA Čempionu līgas jaunā sezona. «Real» komanda lūkos pārrakstīt vēsturi, cenšoties uzvarēt prestižajā turnīrā trešo gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu