Briedis: Peresam ar cīņu Rīgā boksa supersērijas turnīrs būs beidzies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TVNET

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis nepilnu mēnesi pirms boksa supersērijas ceturtdaļfināla nebārstās ar ambicioziem mērķiem, taču uzskata, ka viņa pretiniekam Maikam Peresam turnīrs beigsies jau pirmajā cīņā, kas 30.septembrī notiks «Arēnā Rīga».

Vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnīsies ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām.

Kā uzsver boksa supersērijas izveidotājs Kalle Zauerlands, šis ir revolucionārs turnīrs.

«Interesantākā tā daļa ir, ka bokseri var izvēlēties savus pirmos pretiniekus. Turnīrā piedalās četri pasaules čempioni. Viņu vidū ir divi favorīti, bet Briedis ir viens no tumšajiem zirdziņiem. No Maira un Maika sagaidu uguņošanu, varēsim redzēt īstus gladiatorus,» teica Zauerlands.

«Cīņa Rīgā būs īsts atspēriena punkts boksam Latvijā. Šobrīd pārdoti 70%-75% biļešu uz cīņu. Būs interesanti vērot veco Padomju Savienības skolu spēkojamies pret Kubas boksa skolu - ringā satiksies divas ļoti veiksmīgas boksa skolas.»

«Priekšā ir jauni un lieli mērķi. Pirmo reizi gatavojamies pretiniekam kreilim un līdz ar to visa sagatavošanās ir citādāka. Šodien sākas pirmās sparinga cīņas. Kā jau latvieši esmu pieticīgs, gatavojos tikai šai cīņai. Tomēr domāju, ka Peresam ar šo dueli turnīrs būs beidzies,» pirmdien preses konferencē uzsvēra Briedis, abiem bokseriem tiekoties aci pret aci.

Briedis jūlijā Monako īpaša ceremonijā par savu pretinieku izvēlējās kubieti Peresu.

«Peresu izvēlējāmies, tāpēc ka nākamais potenciālas pretinieks Oleksandrs Usiks arī ir kreilis. Jāsaņemas, nedrīkst atslābt. Tie nav basketbola pārbaudes mači. Ja zaudē, viss ir beidzies. Neskatos uz priekšu, visu daru soli pa solim. Nebūtu pareizi šajā brīdī domāt par finālu un trofeju, koncentrējamies tikai uz nākamo cīņu,» skaidroja Briedis.

Briedis iepriekšējo dueli aizvadīja 1.aprīlī, kad Dortmundē savā īpašumā ieguva WBC čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā. Briedis pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Marko Huku un kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguvis čempiona jostu kādā no prestižākajām kategorijām.

«Katrs bokseris šajā turnīrā ir motivēts, jo notiek cīņa arī par pasaules čempionu jostām. Pretinieku motivācija un paša atbildības slogs šo turnīru padara ne pavisam tik vielu kā gribētos,» stāstīja Briedis.

Supersērijas rīkotājiem galvenie peļņas avoti ir no televīzijām pārdotajām licencēm. Kā jūlijā sarunā ar aģentūru LETA atklāja Brieža pārstāvis Raimonds Zeps, sākotnēji bija sarunas, ka duelis varētu notikt ASV, Anglijā vai Īrijā, taču supersērijas rīkotāji, redzēdami iepriekšējās Brieža cīņas, novērtēja Latvijas līdzjutējus un nolēma vismaz ceturtdaļfinālu rīkot Rīgā.

«Latvijas līdzjutēji vienmēr ir visaugstākajā līmenī, arī Vācijā varēja just viņu atbalstu. Mājās būs megacīņa un liels līdzjutēju atbalsts. Vārdiem nevar paskaidrot, kas notiksies arēnā,» teica Briedis.

Jau sestdien Berlīnē Huka un Usika duelī tiks noskaidrots bokseris, kurš pusfinālā tiksies ar Brieža un Peresa cīņas uzvarētāju.

«Par favorītu tiek uzskatīts Usiks, bet, ja Huks boksēs tikpat netīri, cik pirms dažiem gadiem, tad Usikam var rasties problēmas,» atzīmēja Briedis.

Tikmēr Peress nevar sagaidīt, kad varēs sniegt visiem to, ko viņi vēlas - lielisku cīņu.

«Boksā esmu 26 gadus, esmu pārliecināts, ka uzvarēšu šo turnīru. Līdz cīņai nevaru teikt, vai Mairis ir pats labākais bokseris, ar kuru karjerā esmu cīnījies. Nav problēmu, ka Rīgā daudzi atbalstīs Briedi, jo es cīnos tikai par sevi. Pūlis dos enerģiju, uztveršu fanus arī kā savējos,» skaidroja Peress.

Latvijas bokseris cīņā ar Huku guva ribas skrimšļa lūzumu, bet jūnijā atsāka gatavošanos nākamajam duelim, lai gan pretinieks vēl nebija zināms.

«Tieši šim duelim sākām gatavoties pirms piecām nedēļām un viss rīt pēc plāna. Pēc pēdējās cīņas paskatījāmies lietas, kas jāpamaina. Būs cits pretinieks, kurš ir kreilis, līdz ar to būs pavisam cita cīņas specifika, kas pamainījusi darbu sagatavošanās nometnē,» stāstīja boksera treneris Sandis Kleins.

Peress ir 2004.gada pasaules junioru čempions. Iepriekšējo cīņu viņš aizvadīja jūnijā, pēc 29 sekunžu ilga dueļa nokautējot slovāku Viktoru Biščaku. Pirms tam viņš cīnījās smagajā svarā, 2015.gada maijā cīņā par WBC sudraba jostu piekāpjoties Aleksandram Povetkinam.

«Sparinga partneri būs trīs kreiļi. Peresa cīņas esmu skatījies, taču var teikt, ka viņš divus gadus vispār nav boksējies. Visticamāk, ka viņš nebūs tik lēns kā smagsvaros, tāpēc gatavojamies uz citādāku dueli.

Viņa iepriekšējā cīņa beidzās pārāk ātri, viss notika desmit sekundēs. Pieņemam, ka viņš būs labākajā formā. Atslābt nevar,» gatavošanās procesu ieskicēja Kleins.

Īrijā dzīvojošā kubieša Peresa komanda Rīgā atgriezīsies nedēļu pirms cīņas. Boksera treneris Šadīds Saluki atklāja, ka sagatavošanās process norit ļoti labi, taču pārējās detaļas vēlējās atstāt noslēpumā.

Pašlaik 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 22 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu