Infekcijas skartā basketbola izlase agrajā spēlē tiksies ar Lielbritāniju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Trešo spēli Eiropas čempionātā (EČ) Stambulā šodien aizvadīs infekcijas skartā Latvijas basketbola valstsvienība, kas D apakšgrupas mačā spēkiem mērosies ar Lielbritānijas izlasi. Mačs sāksies plkst. 14.15, un to tiešraidē translēs kanālā TV3.

Svētdien D apakšgrupā spēles nenotika, bet Latvijas komanda aizvadīja treniņu, kurā nebija pilnā sastāvā. Nodarbībā piedalījās desmit basketbolisti, kamēr apslimušie Jānis Strēlnieks un Mārtiņš Meiers palika viesnīcā.

«Ar veselību nav labi. Treniņā nepiedalījās visi spēlētāji, un no tiem, kuri bija, daļa jūtas ne savā ādā. Puišiem ir slikta dūša. Dakteri dara visu iespējamo, lai līdz pirmdienai visu sakārtotu,» pēc nodarbības sacīja komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas komandai uzvara faktiski nodrošinās tiesības spēlēt astotdaļfinālā. Savukārt Lielbritānijas izlasei priekšā grūti iespējamā misija – lai kvalificētos astotdaļfinālam, visticamāk, būs vajadzīgas vismaz divas uzvaras, bet grupas turnīra pēdējās kārtās bez Latvijas gaida Serbija un Krievija.

Mačā varēs piedalīties viens no Latvijas valstsvienības līderiem Dāvis Bertāns, kurš pirksta savainojuma dēļ izlaida iepriekšējo spēli ar Beļģiju.

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēļu grafiks Eiropas čempionātā D apakšgrupā

  • 1. septembrī Latvija - Serbija 82:92
  • 2. septembrī Latvija - Beļģija 92:64
  • 4. septembrī Latvija - Lielbritānija plkst. 14.15
  • 5. septembrī Latvija - Krievija plkst. 14.15
  • 7. septembrī Latvija - Turcija plkst. 20.45

Lielbritānijas izlasē pamanāmākais vīrs līdz šim bijis Gabe Olasens. Viņš vidēji mačā guvis 18,0 punktus un savācis 12,0 atlēkušās bumbas zem groziem, kas pēc divām kārtām grupas turnīrā ir labākais rādītājs visā turnīrā. Savukārt Latvijas komandā Kristaps Porziņģis ar vidēji 22,5 punktiem ir sacensību piektais rezultatīvākais spēlētājs. Tikmēr Strēlnieks ar 8,5 rezultatīvām piespēlēm dala pirmo vietu labāko piespēlētāju sarakstā.

Briti sacensību ievadā ar 90:103 piekāpās Beļģijai, nākamajā cīņā 70:84 atzina mājinieces Turcijas pārākumu.

«Lielbritānijas izlasē visi var iemest. Ja nenovērtēsim, būs grūti. Galvenais pašiem sevi sagatavot psiholoģiski. Daļēji to arī izdarījām, atbraucot šodien uz treniņu un kārtīgi izsvīstot vakardienas nogurumu. Rīt būsim fiziski gatavi. Lielbritānijai garais gals ir atlētisks un mazie ir ātri. Jāpieiet spēlei nopietni,» pēc svētdienas treniņa uzsvēra Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms.

Ar Lielbritānijas izlasi līdz šim aizvadītas četras pārbaudes spēles un visās izcīnītas uzvaras. 2009. gadā «Efes Pasaules kausa» izcīņā Ankarā ar 86:84, 2011. gadā Jelgavā 74:51, 2012. gadā Vusterā 77:73 un 76:68.

Sagatavošanās posmā «EuroBasket 2017» Lielbritānija septiņās pārbaudes spēlēs izcīnīja trīs uzvaras.

Vēl pirmdien D apakšgrupas spēlē Beļģija tiksies ar Krieviju (plkst. 17) un Serbija mērosies spēkiem (plkst. 21) ar Turciju.

Katras apakšgrupas četras labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā, ko Latvijas izlase kvalificēšanās gadījumā aizvadīs 10. septembrī.

Eiropas čempionāts risināsies visu šo un nākamo nedēļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu