Peiners: Bogdanovičs laukumā darīja, ko gribēja

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei no Bogdana Bogdanoviča nosegšanas Eiropas čempionāta spēlē pret olimpisko vicečempioni Serbiju kopumā neizdevās nekas, norādīja Žanis Peiners.

Latvijas izlase piektdien Stambulā ar rezultātu 82:92 (24:21, 23:24, 13:20, 22:27) līdzīgā cīņā piekāpās Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempionei Serbijai.

«Pēc mūsu veiksmīgā sākuma Serbija sāka spēlēt asāk un agresīvāk, atsevišķās epizodēs arī nedaudz atlētiskāk. Mēs savukārt sākām meklēt attaisnojumus tiesnešos. Varbūt uz to koncentrējāmies pārāk daudz. Vajadzēja nospēlēt asāk,» uzskata Peiners. «Pēdējos treniņus aizvadījām tādā režīmā, lai neviens negūtu mikrotraumas. Man šķiet, nebijām gatavi kārtīgai «iešanai kaulā«.»

«Sākumā mums bija brīvi metieni, kas iekrita. Pēc tam viņi «piešāvās», kaut ko nedaudz pamainīja un brīvo metienu mums vairs nebija, arī paši kļūdījāmies. Pie 75:75 Dairis Bertāns devās caurgājienā, pretinieks jau it kā pacēla roku, ka sitīs sodu, taču tas netika nosvilpts. Pretī uzreiz saņēmām 2+1, un tajā brīdī spēle pajuka. Kad bija neizšķirts, šķita, ka uzvarēsim un ka mūsu kļūdas tiks piedotas, bet ne šoreiz. Serbija kļūdas nepiedeva - tā zina, kā jāspēlē galotnes. Nekas, turnīrs tagad tikai sākas, mums jāizdara secinājumi,» optimistisks bija Peiners.

Serbijas valstsvienība šajā mačā regulāri saimniekoja arī pie Latvijas groza, jo uzbrukumā pamanījās izcīnīt 19 atlēkušās bumbas.

«Protams, viņiem ir spēlētāji, kuri to var izdarīt, tomēr tai pašā laikā to paveica arī mazie basketbolisti. Nezinu, varbūt ir vairāk jāatbloķē vai arī tieši nē, jo Grieķijā mums teica, ka pēc atlēkušās bumbas ir jāiet visiem pieciem spēlētājiem. Nezinu formulu, bet kaut kā mums ar to galā ir jātiek,» teica Peiners.

Piektdienas mačā abas komandas vairākkārt izcēlās ar savstarpējiem asumiem un bija ļoti emocionālas.

«Protams, atsevišķās epizodēs spēlētāji saķērās, bet tā basketbolā ir ikdienišķa situācija. Pirmajā puslaikā tiesneši svilpa pilnīgi visu, bet otrajā pusē ļāva spēlēt asāk. Varbūt mums šķita, ka būs tieši tā kā pirmajā puslaikā - ka visu laiku būs sodi. Sodus tiesneši nedeva, un serbi tam bija gatavāki,» atzina Peiners.

«Kristapa Porziņģa ceturtā personiskā piezīme nedaudz mainīja spēles gaitu, turklāt sods tika piešķirts strīdīgā epizodē. Tomēr beigās viņš nedabūja piecas piezīmes, ar viņa trīspunktnieku pat izvirzījāmies vadībā. Nevar teikt, ka tas bija izšķirošais punkts, tomēr spēles ritējumu nopelnītā ceturtā piezīme pamainīja,» pauda basketbolists.

Peiners sev atvēlētajās 12 minūtēs pret Serbiju nospēlēja atzīstami, gūstot deviņus punktus un vairākās epizodēs uzņemoties līdera cienīgu lomu.

«Beigās bija tādas epizodes, kad treneris aicināja nospēlēt uz mani, bet mēs savā starpā kaut kā nesaprātāmies. Vienā izspēlē man bija jābūt Dāvja [Bertāna] vietā, bet viņš to laikam nesadzirdēja un pats paņēma bumbu. Bija viena divas epizodes, kur varēju dabūt bumbu, bet loģiskāk, ja pēdējās epizodes spēlē Porziņģis, Dairis vai Dāvis, jo viņi ir daudz augstākas klases spēlētāji nekā es. Kaut kur man sanāca pretiniekus pārsteigt, bet skaidrs, ka izšķirošajās epizodēs jāspēlē mūsu līderiem,» norādīja Peiners.

Tikmēr Serbijas izlases līderis Bogdanovičs šajā mačā iemeta 30 punktus.

«No Bogdanoviča segšanas principā neizdevās nekas, jo viņš darīja, ko gribēja. Jūtās ļoti komfortabli, ko varēja redzēt. Arī Eirolīgā pret viņu spēlēs gatavojas daudz komandu, tomēr tik un tā šis basketbolists met 15-17 punktus vidēji mačā. Nosegt viņu nav viegli izdarāms darbs, taču, domāju, varējām to paveikt labāk. Pietiekami labi neizpildījām spēles plānu,» izteicās Peiners.

«Neteikšu, ka spēlē pret Serbiju tika iztērētas daudz emociju. Varbūt tāpēc, ka tribīnes bija salīdzinoši patukšas, jo Rīgā bijām pieraduši pie pilnas arēnas, kur skatītāji dzina uz priekšu, un darbojāmies ar lielāku enerģiju. Nedomāju, ka sestdien pret Beļģiju mums jābūt attaisnojumiem par enerģijas trūkumu vai tamlīdzīgi. Būs jāiet un jākapā,» uzsvēra Peiners. «Paldies tiem, kuri ir atbraukuši, un viņi mums palīdzēja, it sevišķi brīžos, kad spēle vedās no rokas. Tomēr mums arī bez skatītāju palīdzības jābūt spējīgiem noturēt tempu. Ja galotnē būtu paveicies, varbūt būtu uzvarējuši, taču kopumā serbi laikam bija labāki.»

Nākamo spēli Latvijas izlase Eiropas čempionātā aizvadīs jau sestdien pret Beļģiju, bet pirmdien tiksies ar Lielbritāniju, kam nākamajās dienās sekos mači pret Krieviju un mājinieci Turciju.

Pēc apļa cīņām apakšgrupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas arī norisināsies Stambulā.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 17.septembrim.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalās 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Iepriekšējās Eiropas meistarsacīkstes pirms diviem gadiem Latvijas izlase noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur komanda aizvadīs apakšgrupu mačus un kur notiks arī izšķirošie mači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu