Blūms: Jaunās bumbas ir labākas, nekā bija pārbaudes spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Latvijas vīriešu basketbola izlase ir gatava Eiropas čempionātam, un tagad pienācis laiks to parādīt laukumā, turklāt jaunās bumbas ir labākas nekā tās, ar kurām bija jāspēlē pārbaudes mačos, pirms turnīra pirmā mača žurnālistiem sacīja vienības kapteinis Jānis Blūms.

Latvijas izlase piektdien pirmajā Eiropas čempionāta mačā piektdien Stambulā plkst.17 sacentīsies pret olimpisko spēļu vicečempioni Serbiju, un tiešraidē dueli pārraidīs televīzijas kanāls «TV3».

«Šo pusotru mēnesi esam labi gatavojušies. Treniņos esam izpildījuši taktiskās nianses un aizsardzību. Psiholoģiski un fiziski esam gatavi turnīram, tagad viss no tā ir jāliek laukumā. Jāiet un jākapā,» pirms mača pauda Blūms. «Varbūt mūsu debitantiem pirms mača būs neliels «drudzītis», bet, kad viņi izies laukumā, viss būs kārtībā.»

Blūms izteicās, ka «Ulker Sports Arena», kur norisināsies D apakšgrupas mači, ir mājīga, turklāt skatītāji tur ir cieši pie laukuma.

«Arī jaunās bumbas šeit ir ļoti labas. Jo Latvijā mums bija iedotas tādas plastmasīgas, kamēr šīs ir foršas un no ādas,» izteicās Blūms.

Eiropas čempionātā Serbijai nepalīdzēs neapstrīdams tās līderis, saspēles vadītājs Milošs Teodosičs, kurš starpsezonā nolēmis atstāt Eiropu un pievienoties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Losandželosas «Clippers».

«Teodosičs ir viens no labākajiem spēlētajiem Eiropā, bet, zinot serbus, viņi var izveidot četras līdzvērtīgas izlases. Tā ka nevajag viņus nenovērtēt. Serbijas izlase vienmēr, lai arī kāds būtu sastāvs, cīnīsies par uzvaru. Mums jādara tas pats. Jābūt gataviem par 110% un no mača pirmās minūtes stingri jāspēlē tikai sava spēle, neizdomājot neko lieku,» izteicās Blūms.

Pēc mačiem ar Serbijas valstsvienību Latvija spēkosies arī pret Beļģiju, Lielbritāniju, Krieviju un D apakšgrupas mājinieci Turciju.

Katras apakšgrupas četras labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā, ko Latvijas izlase kvalificēšanās gadījumā aizvadīs 10.septembrī. Pēc tam ceturtdaļfināli tiks aizvadīti 12. un 13. septembrī, bet pusfināli - 14. un 15. septembrī. Savukārt spēles par vietām notiks 17. septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu