Latvijas studentu basketbola izlase izcīna Universiādes bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijas studentu basketbola izlase otrdien Taipejā izcīnīja Universiādes bronzas medaļas, pirmo reizi vēsturē Latvijai atnesot godalgu komandu sporta veidos. Bronzas finālā latvieši ar rezultātu 81:74 (14:20, 12:15, 25:13, 30:26) pārspēja Serbiju.

Latvijas studentu basketbola izlase otrdien Taipejā izcīnīja Universiādes bronzas medaļas, pirmo reizi vēsturē Latvijai atnesot godalgu komandu sporta veidos.

Bronzas finālā latvieši ar rezultātu 81:74 (14:20, 12:15, 25:13, 30:26) pārspēja Serbiju.

Latvijas izlases rindās pa 19 punktiem sameta Linards Jaunzems un Kristaps Pļavnieks, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas, bet 18 punkti Riharda Bērziņa kontā.

Pirmo puslaiku Latvijas studenti zaudēja ar 26:35, taču trešajā ceturtdaļā atspēlējās un pirms noslēdzošā ceturkšņa atradās vadībā ar 51:48.

Ceturto ceturtdaļu Latvijas basketbolisti iesāka ar pieciem bezatbildes punktiem (56:48), mača noslēdzošajā nogrieznī noturot pārsvaru un izcīnot uzvaru ar 81:74.

Latvijas un Serbijas basketbolisti tikās arī pārbaudes spēlē pirms Universiādes un apakšgrupu turnīrā, abos mačos latviešiem piedzīvojot zaudējumus.

Tikmēr zelta medaļas otrdien izcīnīja Lietuvas studenti, finālā ar 85:74 (19:17, 17:21, 25:18, 24:18) pārspējot ASV komandu, ko pārstāvēja Pērdū Universitātes audzēkņi.

Lietuvas komandā ar 15 punktiem izcēlās basketbola kluba «Šiauliai» spēlētājs Igns Vaitkus, bet 14 punkti un 12 atlēkušās bumbas Donātam Tarolim, kurš jaunajā sezonā būs Žaņa Peinera komandas biedrs Artūra Štālberga trenētajā Panevēžas «Lietkabelis» vienībā.

Pirms tam Lietuva pusfinālā līdzīgā cīņā bija uzvarējusi Latviju.

Latvijas studentu basketbola izlase Universiādē piedalījās vien trešo reizi vēsturē. 1993.gadā Bufalo sešās spēlēs tika izcīnītas trīs uzvaras un komanda ierindojās 18.vietā, bet 2009.gadā Latvijas studentu izlase, ko vadīja šī brīža nacionālās izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis, Belgradā bija 12.vietā.

Pirms tam apakšgrupā Gunta Endzeļa trenētie latvieši guva trīs panākumus piecās cīņās, grupas divniekā un ceturtdaļfinālā iekļūstot vien pateicoties veiksmīgiem citu spēļu rezultātiem. Savukārt ceturtdaļfinālā Latvija ar 78:76 apspēlēja Vāciju, bet pusfinālā ar 75:77 piekāpās Lietuvai, kas vēlāk par zeltu cīnīsies ar amerikāņiem.

Universiādē spēlēja astoņi basketbolisti, kas pagājušajā sezonā pārstāvēja «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu «Latvijas Universitāte», bet vēl pa diviem spēlētājiem bija no Ogres un Liepājas vienībām.

Šajā pasaules Universiādē Latvijas delegācija izcīnīja trīs medaļas, jo bez basketbolistiem pie sudraba 200 metru skrējienā tika Gunta Latiševa-Čudare, kamēr bronzu trīssoļlēkšanā ieguva Māra Grīva.

Pasaules Universiādē, kas noslēgsies trešdien, Latvijas pieteikumā bija 71 atlēts no 15 augstskolām. Šī ir pirmā reize, kad delegācijas sastāvā bija trīs komandu sporta veida izlases.

Latvijas studenti startēja basketbolā, džudo, galda tenisā, paukošanā, peldēšanā, vieglatlētikā, sporta vingrošanā un volejbolā. Sacensībās kopā akreditētas 146 valstis un vairāk nekā 10 000 atlēti.

Arī pirms diviem gadiem Dienvidkorejā Latvijas sportisti izcīnīja trīs medaļas - sudraba godalgas tika augstlēcējai Madarai Onužāne un šķēpmetējai Līnai Mūzei, bet bronzu ieguva šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kurš gadu vēlāk tika kronēts par Eiropas čempionu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu