Lietuvas valstsvienībai lidmašīnas bojājuma dēļ neizdodas izlidot uz Telavivu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas basketbola valstsvienībai pirmdien lidmašīnas bojājuma dēļ neizdevās izlidot uz Telavivu, kur tā aizvadīs Eiropas čempionāta B apakšgrupas spēles, kamēr vienības spēlētājs Donāts Motiejūns pašlaik atrodas Hjūstonā, ko pārņēmuši plaši plūdi.

Kā vēsta portāls «Basketnews.lt», mehāniķi trešdien centušies novērst Lietuvas izlases lidmašīnas bojājumu tomēr pēc pusotras stundas, ko spēlētāji un personāls pavadīja lidmašīnā, kapteinis paziņoja, ka šodien izlidot neizdosies.

Valstsvienības pārstāvji izteikuši cerību, ka uz Izraēlu izdosies izlidot otrdien.

Šovakar vīriem Telavivā bija paredzēts tikai iekārtoties viesnīcā, bet pirmais treniņš ieplānots rīt.

Uz Izraēlu valstsvienība gatavojās doties ar to pašu lidmašīnu, ar kuru nākamsezon uz visām Eirolīgas izbraukuma spēlēm ceļos Kauņas «Žalgiris».

Līdzīgu situāciju Lietuvas basketbolisti pieredzēja pirms 2013.gada Eiropas čempionāta Slovēnijā. Toreiz Kauņas lidostā viņi arī jau bija sakāpuši lidmašīnā, bet noskaidrojās, ka tai bojāts dzinējs. Nomainot lidmašīnu, vīriem izdevās doties ceļā tikai nākamās dienas rītā. Pēc šiem sarežģījumiem viņi čempionātu sāka ar zaudējumu pret serbiem, tomēr galu galā iekļuva finālā un izcīnīja sudrabu.

Šoreiz čempionāta mači lietuviešiem sāksies ceturtdien, 31.augustā, kad viņiem jātiekas ar Gruzijas valstsvienību.

Jāpiebilst, ka komanda nedosies uz Izraēlu pilnā sastāvā, jo tikai pēdējā vakarā pirms pirmās spēles tai treniņā pievienosies Donāts Motiejūns, kurš devies uz ASV pie draudzenes, kura gaida bērniņu.

Kā atzinis valstsvienības treneris Dainius Adomaitis, viņam satraukumu raisījušas ziņas par tropiskās vētras «Hārvijs» plosīšanos, kas izraisījusi plūdus Hjūstonā, bet no Motiejūna saņemta ziņa, ka viss esot kārtībā, un atliek cerēt, ka laika apstākļi ļaus viņam doties atceļā.

Lietuvas izlase Eiropas čempionātu sāks ceturtdien ar maču pret Gruziju, turpinājumā apakšgrupā spēlējot arī ar Izraēlu, Itāliju, Ukrainu un Vāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu