Janičenoks: Zinu savu lomu komandā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Kristaps Janičenoks ir ļoti apmierināts ar Latvijas basketbola valstsvienības gatavošanos šonedēļ gaidāmajam Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīram. Viņš zina savu lomu izlasē un ir gatavs palīdzēt pēc labākās sirdsapziņas.

«Par komandu nevar spriest pēc pārbaudes spēļu rezultātiem, kas gan ir visnotaļ svarīgi sagatavošanās posmā,» sacīja otrais pieredzējušākais valstsvienības spēlētājs. «Viena vāja spēle turnīrā var mainīt komandas gājumu. Tajā pašā laikā viena ļoti laba spēle komandu var pacelt pilnīgi citos augstumos.»

34 gadus vecais Janičenoks, kurš nesen atgriezās Latvijas čempionvienībā «VEF Rīga», Latvijas izlases sastāvā laukumā devies 136 mačos. Viņš un Jānis Blūms šajā valstsvienības modelī ir pieredzes bagātākie spēlētāji.

«Ļoti patīk komandas gatavošanās posms, mikroklimats,» teica Janičenoks. «Nav izticis bez mikrotraumām. Tas ir neizbēgami, bet savainojumu varēja būt mazāk.»

Traumu dēļ cīņā par vietu nacionālās komandas sastāvā no sākotnējā kandidātu loka atkrituši Klāvs Čavars, Dāvis Lejasmeiers, Ojārs Siliņš, Jānis Bērziņš. Mikrotraumas skārušas Jāni Strēlnieku, Kristapu Porziņģi un Jāni Timmu.

«Zinu savu lomu komandā. Izlasē šobrīd ir citas pirmās vijoles, turklāt labākajos brieduma gados. Ja es tikšu sastāvā, mēģināšu savu lomu pildīt pēc labākās sirdsapziņas, centīšos palīdzēt komandai,» skaidroja Janičenoks.

Pirmdien izlase aizvada pēdējo treniņu Rīgā pirms došanās uz Stambulu, uz kurieni izlidos trešdien. Pirmo spēli Latvijas basketbolisti aizvadīs 1. septembrī pret allaž spēcīgo Serbijas izlasi, kurai šajā čempionātā nevarēs palīdzēt vairāki vadošie spēlētāji - Milošs Teodosičs, Nemanja Bjelica, Nikolā Jokičs, Miroslavs Raduljica un, iespējams, arī Nikola Kaliničs.

«Tā būs pavisam cita kalibra komanda [Serbija]. Sports ir neprognozējams. Ja tas būtu prognozējams, nebūtu tik interesants. Ceru uz lielu atbalstu gan Turcijā, gan pie TV ekrāniem, un ceru, ka parādīsim labu sniegumu,» sacīja Janičenoks, kurš zināms kā labs snaiperis.

Ainara Bagatska vadītajai komandai Stambulā būs jātiekas arī ar Lielbritāniju, Turciju, Beļģiju un Krieviju. No katras grupas izslēgšanas turnīram kvalificēsies pa četrām labākajām komandām.

Latvijas izlases pārbaudes spēļu rezultāti

  • 28. jūlijā Tamperē slēgtā treniņspēle ar Somijas izlasi 87:67
  • 29. jūlijā Tamperē ar Somijas izlasi 85:81
  • 4. augustā Klaipēdā ar Gruzijas izlasi 69:73
  • 5. augustā Klaipēdā ar Polijas izlasi 76:80
  • 11. augustā Rīgā ar Polijas izlasi 77:65
  • 19. augustā Rīgā ar Lietuvas izlasi 87:77
  • 20. augustā Rīgā ar Rumānijas izlasi 98:68
  • 24. augustā Rīgā ar Čehijas izlasi 103:69
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu