«Barcelona» pieci dārgākie pirkumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Spānijas futbola grandam «Barcelona» šovasar nācās šķirties no savas brazīliešu zvaigznes Neimara, kurš par pasaules rekordlielu summu 222 miljoniem eiro pārcēlās uz Francijas klubu Parīzes «Saint-Germain». Savukārt šonedēļ Katalonijas vienība atrada Neimara aizvietotāju - franču uzrucēju Usmanu Dembelē. Laikraksts «Marca» apkopojis, kuri ir «Barcelona» kluba pieci dārgākie pirkumi.

1, Usmans Dembelē (Francija) - 105 miljoni eiro

Dembelē kļuvis par «Barcelona» kluba visu laiku dārgāko pirkumu. Uzbrucēju komanda iegādājusies no Vācijas bundeslīgas komandas Dortmundes «Borussia». Tiesa, dažādu bonusu rezultātā summa var sasniegt pat 150 miljonus eiro. Līgums ar futbolistu noslēgts uz pieciem gadiem par 400 miljoniem eiro lielu izpirkuma maksu.

20 gadus vecais Dembelē pagājušajā sezonā «Borussia» sastāvā aizvadīja 49 spēles, gūstot 10 vārtus un atzīmējoties ar 21 rezultatīvu piespēli. Talantīgais futbolists pērn pievienojās Dortmundes klubam, kas viņu iegādājās tikai par 15 miljoniem eiro no Francijas komandas «Rennes».

2. Neimars (Brazīlija) - 97 miljoni eiro

Patlaban 25 gadus vecais Neimars pievienojās «Barcelona» komandai 2013.gadā, pārceļoties uz Spāniju no Brazīlijas kluba «Santos». Ar lielisku tehniku apveltītais futbolists, četru sezonu laikā «Barcelona» rindās 186 spēlēs guva 105 vārtus.

Neimars šovasar sarūpēja sensāciju, par rekordlielu samaksu pārceļoties un Francijas klubu Parīzes «Saint-Germain». Jaunās komandas sastāvā viņš pamanījies trīs mačos gūt trīs vārtus un izdarīt trīs rezultatīvas piespēles.

3. Luiss Suares (Urugvaja) - 81 miljons eiro

Šobrīd 30 gadus vecais Luiss Suaress aizvadījis trīs sezonas «Barcelona» rindās. Komandai viņš pievienojās 2014.gadā, pārnākot no Anglijas premjerlīgas kluba «Liverpool». Viņš kopā ar komandas jaunpienācēju Dembelē un argentīnieti Lionelu Mesi veidos uzbrukuma trio.

4. Zlatans Ibrahimovičs (Zviedrija) - 69 miljoni eiro

Slaveno zviedru uzbrucēju «Barcelona» nopirka 2009.gadā no Itālijas kluba Milānas «Inter». Kaut arī Ibrahimovičs rādīja rezultatīvu sniegumu, nesaskaņu dēļ ar galveno treneri Pepi Gvardiolu pēc vienas sezonas viņu izīrēja «AC Milan» komandai pēcāk arī pārdeva par 24 miljoniem eiro. Patlaban 35 gadus vecais Ibrahimovičs pārstāv Anglijas titulēto klubu Mančestras «United».

5. Davids Vilja (Spānija) un Paulinju (Brazīlija) - 40 miljoni eiro

Topu noslēdz divi futbolisti. «Barcelona» pašlaik 35 gadus veco uzbrucēju Vilju iegādājās 2010.gadā no «Valencia» komandas. Viņš tagad pārstāv Amerikas Futbola līgas (MLS) komandu «New York City». Savukārt 29 gadus veco pussargu Paulinju spāņu klubs nopirka šovasar no Ķīnas komandas Guandžou «Evergrande».

Skaidrs, ka visu laiku labākais «Barcelona» futbolists ir Mesi, taču klubam viņš pievienojās jau bērnībā. Tiesa, arī viņā klubs ir ieguldījis milzu līdzekļus, savulaik uzņemoties rūpes par futbolista veselību (augšanas hormona trūkums) un ģimenes pārcelšanos uz Spāniju. «Barcelona» pirmās komandas rindās Mesi spēlē jau kopš 2004.gada. Tomēr pēc Neimara aiziešanas, šovasar pieņēmušās spēkā baumas, ka slavenais argentīnietis arī varētu atstāt klubu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu