Ibrahimovičs turpinās karjeru Mančestras «United»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedrijas slavenais futbolists Zlatans Ibrahimovičs, kuram iepriekšējā sezona noslēdzās priekšlaicīgi traumas dēļ, pagarinājis līgumu uz vienu gadu ar Anglijas premjerlīgas komandu Mančestras «United», ceturtdien paziņoja klubs.

Pašlaik 35 gadus vecais uzbrucējs pagājušajā sezonā, skaitot visus turnīrus kopā, Mančestras «United» rindās aizvadīja 46 mačus un guva 28 vārtus.

Pagājušā sezona Ibrahimovičam noslēdzās aprīlī ceļgala savainojuma dēļ. Sagaidāms, ka viņš laukumā varētu atgriezties sezonas vidū - apmēram decembrī vai tikai nākamā gada sākumā.

Ibrahimovičs pagājušajā vasarā pievienojās Mančestras «United», noslēdzot līgumu uz vienu gadu. Līdz 30.jūnijam komanda varēja viņam piedāvāt līguma pagarinājumu, taču tas netika darīts.

Kaut arī iepriekšējais līgums ar komandu viņam bija beidzies, futbolists turpināja rehabilitāciju veikt Mančestras «United» kluba bāzē. Tāpēc šovasar jau vairākkārt medijos izskanēja runas, ka abas puses tomēr varētu panākt jaunu vienošanos, kas nu ir īstenojusies.

«Priecājamies, ka Zlatans ir ceļā uz atlabšanu [pēc traumas], un tikpat priecīgi arī par to, ka viņa ambīcijas un pieredze būs atkal kopā ar mums,» paziņojumā sacīja Mančestras «United» galvenais treneris Žuzē Mourinju.

«Pēc viņa ieguldījuma pagājušajā sezonā viņš ir pelnījis mūsu uzticību, un mēs būsim pacietīgi, gaidot viņu atpakaļ ierindā. Nešaubos, ka viņš būs svarīga mūsu komandas daļa sezonas otrajā pusē,» piebilda vienības treneris.

«Esmu atpakaļ, lai pabeigtu iesākto. Palikt šeit vienmēr bija manās un arī kluba interesēs. Nespēju vien sagaidīt, kad varēšu atgriezties laukumā. Tomēr apzinos, ka man ir vajadzīgs laiks, lai es tam būtu gatavs. Smagi strādāju un turpināšu to darīt, lai laukumā atgrieztos pēc iespējas labākā sportiskajā formā,» kluba paziņojumā norādīja Ibrahimovičs.

Iepriekšējā sezonā Ibrahimovičs palīdzēja Mančestras komandai triumfēt Anglijas Līgas kausā, iesitot divus vārtus finālā. Tāpat «United» triumfēja UEFA Eiropas līgā, tomēr finālspēles laikā Ibrahimovičs jau bija traumēts.

Uz Mančestru Ibrahimovičs pārcēlās pagājušajā vasarā pēc četrām sezonām Francijas čempionē Parīzes «Saint-Germain». Viņš spēlējis arī «Malmo» (Zviedrija), Amsterdamas «Ajax» (Nīderlande), Turīnas «Juventus», Milānas «Inter», «AC Milan» (visas - Itālija) un «Barcelona» (Spānija).

Zviedrijas izlasē no 2001. līdz 2016. gadam Ibrahimovičs 116 spēlēs iesita 62 vārtus.

Mančestras «United» jauno premjerlīgas sezonu iesākusi ar divām graujošām uzvarām. Šovakar Mančestras klubs uzzinās savas pretinieces UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Šovasar Mančestras «United» par 85 miljoniem eiro iegādājās beļģu uzbrucēju Romelu Lukaku no Liverpūles «Everton». Viņš ar trim gūtiem vārtiem pēc divām spēļu kārtām ir premjerlīgas labākais «bombardieris».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu