Lietuvas basketbola izlasē nopietnu traumu guvis saspēles vadītājs Lekavičs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Vien dienu pēc sastāva nosaukšanas Eiropas čempionāta finālturnīram traumā trešdien iedzīvojās Lietuvas basketbola izlases saspēles vadītājs Luks Lekavičs, kuram līdz ar to kontinenta meistarsacīkstes ies secen.

Kā vēsta portāls «15min.lt», Lekavičs trešdienas pārbaudes spēlē pret Islandi, ko Lietuva savā laukumā apspēlēja ar 84:62, lauzis pēdas kaulu. Tādējādi 23 gadus vecais basketbolists nevarēs piedalīties Eiropas čempionātā, bet viņa vietā komandā būs Ads Juškevičs, kurš nākamajā sezonā pārstāvēs dzimtenes vienību Panevēžas «Lietkabelis». Šajā klubā nākamsezon spēlēs arī Žanis Peiners, bet galvenais treneris būs Artūrs Štālbergs.

Lekavičs šajā starpsezonā veica ievērojamu kāpienu pa karjeras kāpnēm, jo no Lietuvas flagmaņa Kauņas «Žalgiris» viņš pārcēlās uz slaveno Grieķijas klubu Atēnu «Panathinaikos». Iepriekšējā sezonā viņš ULEB Eirolīgā vidēji izcēlās ar 8,8 punktiem un 3,5 rezultatīvām piespēlēm, kamēr vietējā čempionātā atzīmējās ar 7,8 punktiem un 3,8 rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušajā sestdienā Lietuvas izlase «Arēnā Rīga» aptuveni 10 500 skatītāju klātbūtnē pārbaudes spēlē piekāpās Latvijas valstsvienībai ar rezultātu 77:87. Lietuvas komandā Lekavičs bija rezultatīvākais ar 16 punktiem.

Tikmēr Lietuvas valstsvienībā iekļautas tās lielākās zvaigznes - Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie Jons Valančūns un Mindaugs Kuzminsks, kurš ir Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas «Knicks» vienībā. Tāpat tādi zināmi basketbolisti kā Mants Kalnietis (Milānas «EA7 Emporio Armani») un Jons Mačulis (Madrides «Real»).

Kontinenta meistarsacīkstēs pie Lietuvas stūres būs pirmais atbildīgais turnīrs komandas galvenajam trenerim Daiņum Adomaitim, kurš no 2007.gada līdz 2009.gadam spēlēja «Barons»/LMT vienībā, kas bija viņa pēdējais pieturas punkts profesionālā basketbolista karjerā.

Eiropas čempionāts basketbolā sāksies 31.augustā un ilgs līdz 17.septembrim. Lietuvas valstsvienība spēlēs B apakšgrupā, kas savus mačus aizvadīs Telavivā, un sacentīsies pret Ukrainu, Izraēlu, Gruziju, Itāliju un Vāciju.

Lietuvas basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam: Mants Kalnietis (Milānas «EA7 Emporio Armani», Itālija), Jons Mačulis (Madrides «Real», Spānija), Mindaugs Kuzminsks (Ņujorkas «Knicks», NBA), Jons Valančūns (Toronto «Raptors», NBA), Artūrs Milaknis, Edgars Ulanovs (Kauņas «Žalgiris»), Martīns Gecēvičs (Saragosas «Tecnyconta», Spānija), Marus Grigonis (Berlīnes «Alba», Vācija), Eimants Bendžus (Kompostelas «Rio Natura Monbus Obradoiro», Spānija), Donats Motiejuns (Šaņdunas «Golden Stars», Ķīna), Artūrs Gudaitis (Viļņas «Lietuvos rytas»), Ads Juškevičs (Panevēžas «Lietkabelis»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu