Bijušais Krievijas izlases treneris Jerjomins: Komandai trūkst līderu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Bijušais Krievijas basketbola izlases galvenais treneris Staņislavs Jerjomins uzskata, ka Krievijas valstsvienībai pietrūkst līderu, vēsta «Sport-Express». Krievijas izlase būs Latvijas nacionālās komandas pretiniecē gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Gatavošanās ciklā Eiropas čempionātam Krievijas basketbolisti pēdējās trijās spēlēs piedzīvojuši zaudējumu. Tas bažīgus par gaidāmo turnīru darījis šīs valsts basketbola apskatniekus un bijušo izlases galveno treneri Jerjominu.

Krievijas komanda turnīrā Hamburgā ar 76:79 atzina mājinieces Vācijas pārākumu, ar 75:85 piekāpās Serbijai un 78:81 zaudēja Polijas basketbolistiem.

«Mums nevajag satraukties par izlases galvenā trenera kvalifikāciju, viņš ir labs speciālists. Bet vai viņš spēs atrisināt komandas vadības un psiholoģiskā rakstura jautājumus? Izlasei ir viens no visu laiku labākajiem sastāviem. Vienīgi nedaudz uztrauc saspēles vadītāja pozīcija. Spēlētājiem pēc Hrjapas un Moņas aiziešanas šī būs nopietna pārbaude.

Komandā gan ir pieredzējuši, finansiāli nodrošināti un brīvi spēlētāji. Motivācija, vienotība un psiholoģija - tas šobrīd ir pats svarīgākais. Vai Sergejam Bazarevičam un viņa palīgiem tas izdosies - parādīs rezultāti. Pretējā gadījumā būs grūti,» norādīja Jerjomins.

Bez Latvijas un Krievijas izlases D apakšgrupā spēlēs arī Turcija, Lielbritānija, Beļģija un Serbija.

Krievijas komandas spožākās zvaigznes ir Timofejs Mozgovs un Aleksejs Šveds.

«Mums komandā visi puiši ir ar vārdu. Bet kurš no viņiem ir līderis savā klubā? Nevēlos nevienu aizvainot, bet pārsvarā mums ir labi basketbolisti, kuri vairāk vai mazāk nespēlē galvenās lomas savās komandās.

Mums pietrūkst tieši līderu, bet tas jau ir filosofisks jautājums mūsu basketbolā,» teica Jerjomins.

Pirmā spēle Stambulā Krievijas komandai paredzēta 2. septembrī pret Serbiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu