Dubra pēc vairāk nekā gada pārtraukuma atgriežas izlases kandidātu sarakstā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas futbola izlases aizsargs Kaspars Dubra pēc vairāk nekā gada pārtraukuma atgriezies valstsvienības kandidātu sarakstā, bet pirmo izsaukumu uz pieaugušo izlasi saņēmis Eduards Tīdenbergs, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs trešdien paziņoja tos izlases 22 kandidātus, kuri gatavosies 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm ar Ungāriju, taču vēl viena futbolista vārds tiks paziņots neilgi pirms treniņnometnes sākuma.

Valstsvienības kandidātu sarakstā atgriezies Dubra, kurš ceļgala savainojuma dēļ nespēlēja aptuveni gadu, bet augustā atgriezās laukumā, pārstāvot Latvijas virslīgas klubu RFS.

Dubra izlasē aizvadījis 14 mačus, kuros guvis vienus vārtus, bet iepriekšējo reizi valstsvienībā viņš spēlēja pērnā gada jūnijā Baltijas kausa izcīņā.

«Kontaktējos ar izlases pārstāvjiem, taču vispirms ir jāsāk spēlēt klubā, lai ir spēļu prakse. Protams, gribu palīdzēt izlasei, bet tas jādara tikai tad, kad būšu gatavs uz visiem 100%,» pirms divām nedēļām sarunā ar aģentūru LETA teica Dubra, kurš tagad jau divus mačus pēc kārtas nospēlējis visas 90 minūtes.

Pirmo izsaukumu uz pieaugušo izlasi saņēmis «Ventspils» pussargs Eduards Tīdenbergs, bet bez Dubras izlases kandidātu sarakstā atgriezušies pussargi Roberts Savaļnieks un Igors Tarasovs.

Tiesa, arī šoreiz izlasei nepalīdzēs potenciālais uzbrukuma līderis Artjoms Rudņevs no Vācijas bundeslīgas komandas «Koln», kā arī izsaukumu nav saņēmis «Liepāja»/«Mogo» rindās rezultatīvi spēlējošais uzbrucējs Artūrs Karašausks.

Salīdzinot ar iepriekšējo izsaukumu, izlases kandidātu sarakstā nav aizsargu Vitālija Jagodinska, kuram šobrīd nav spēļu prakses, un Mārča Oša. Tāpat kandidātos nav pussarga Jāņa Ikaunieka, kurš dziedē traumu, un Krievijas pēc spēka otrajā līgā rezultatīvi spēlējošā pussarga Vladimira Kameša, kā arī izsaukumu nav saņēmis talantīgais uzbrucējs Roberts Uldriķis.

Latvijas futbolisti 31.augustā Budapeštā spēkosies ar Ungāriju, bet 3.septembrī savu līdzjutēju priekšā tiksies ar Šveici.

Valstsvienība vienkopus sapulcēsies jau šajā svētdienā, bet uz Budapeštu dosies trešdien ar tiešo reisu.

Iepriekšējos mačus Latvijas izlase aizvadīja jūnija sākumā, kad Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros ar 0:3 zaudēja Eiropas čempionei Portugālei, bet pēc tam pārbaudes spēlē ar 1:2 piekāpās arī Igaunijai.

Latvijas valstsvienība savulaik no 2006.gada oktobra līdz 2007.gada augustam jau bija zaudējusi septiņos mačos pēc kārtas, bet tagad atkārtojusi savu antirekordu. Pēdējo reizi Latvija uzvarēja pērn septembrī, kad 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē viesos ar 1:0 uzvarēja Andoru, taču pēc tam sekojušas septiņas neveiksmes pēc kārtas.

B apakšgrupā līdere ar maksimālajiem 18 punktiem sešos mačos ir Šveice, kurai ar 15 punktiem seko Portugāle. Attiecīgi septiņi un pieci punkti ir Ungārijai un Fēru salām, kamēr Andorai tagad ir četri, bet Latvijai trīs punkti.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā noslēgsies 10.oktobrī.

Latvijas futbola izlases kandidāti pirms spēlēm ar Ungāriju un Šveici:

vārtsargi - Andris Vaņins («Zurich», Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas «Arka», Polija), Kaspars Ikstens («Jelgava»);

aizsargi - Kaspars Gorkšs («Riga»), Gints Freimanis, («Jelgava»), Ņikita Koļesovs («Ventspils»), Aleksandrs Solovjovs, Kaspars Dubra, Roberts Savaļnieks (visi - RFS), Vitālijs Maksimenko (Ņidzicas «Termalica», Polija);

pussargi - Oļegs Laizāns («Riga»), Gļebs Kļuškins («Jelgava»), Aleksejs Višņakovs (RFS), Edgars Vardanjans, Jevgēņijs Kazačoks (abi - Jūrmalas «Spartaks»), Dāvis Indrāns («Metta»/«Latvijas Universitāte»), Igors Tarasovs (Vroclavas «Šlask», Polija), Eduards Tīdenbergs («Ventspils»);

uzbrucēji - Dāvis Ikaunieks (Jihlavas «Vysočina», Čehija), Vladislavs Gutkovskis (Ņidzicas «Termalica», Polija), Valērijs Šabala (Belsko-Bjalas «Podbeskidzie»), Deniss Rakels (Poznaņas «Lech», Polija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu