UFC čempions Džounss pieķerts dopinga lietošanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Jauktās cīņās mākslas (MMA) cīkstonis Džons Džounss, kurš ir UFC čempions svara kategorijā līdz 93 kilogramiem, pieķerts dopinga lietošanā un viņam draud diskvalifikācija līdz diviem gadiem, vēsta «MMA Fighting».

Pozitīva dopinga prove 30 gadus vecajam cīkstonim ņemta pirms «UFC 214» šova 29. jūlijā Anaheimā notikušās titulcīņas ar Danielu Kormjē. Uzvaru guva Džounss, bet tagad viņam sava josta būs jāatdod Kormjē. Tiesa, UFC prezidents Dana Vaits norādījis, ka lēmums vēl nav pieņemts.

Amerikāņa organismā konstatēts steroīds turinabols.

Džonsam šī nav pirmā reize, kad viņš saskāries ar aizliegtajām vielām.

2015. gada aprīlī Džounss izraisīja ceļu satiksmes negadījumu un pameta notikuma vietu. Pie cietušās automašīnas stūres bija stāvoklī esoša sieviete. Policijai veicot pārbaudi, Džounsa mašīnā tika atrasta arī marihuāna. Viņam nekavējoties tika atņemta UFC čempiona josta un piespriesta diskvalifikācija.

Savas karjeras laikā Džounss piedzīvojis tikai vienu zaudējumu, kurā tika diskvalificēts par neatļautu paņēmienu lietošanu. Viņš 24 cīņās guvis 23 uzvaras.

«Mums visiem trūkst vārdu. Džons, viņa treneri, uztura speciālisti un visa komanda nepārtraukti un rūpīgi strādāja pēdējos 12 mēnešus, lai izvairītos no šādas situācijas. Mēs no jauna pārbaudīsim paraugus, lai noteiktu informācijas uzticamību par dopinga esamību organismā. Džonu šie jaunumi ir šokējuši, un mūsu komanda darīs visu iespējamo, lai viņu atbalstītu,» «MMA Fighting» citēts cīkstoņa menedžeris Malkijs Kava.

Džounss tiek uzskatīts par vienu no labākajiem MMA cīkstoņiem pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu