Raikonens arī nākamajā sezonā pārstāvēs «Ferrari»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas pasaules čempionāta (F-1) komanda «Ferrari» uz vienu sezonu pagarinājusi līgumu ar somu pilotu Kimi Raikonenu, vēsta vienība.

Iepriekšējais līgums ar 37 gadus veco somu bija noslēgts līdz šīs sezonas beigām, bet jaunā vienošanās paredz, ka Raikonens arī nākamajā sezonā pārstāvēs «Ferrari».

F-1 pasaules čempionātā Raikonens debitēja 2001.gadā, kad pārstāvēja «Sauber» vienību. Nākamajā gadā soms pievienojās «McLaren» komandai, ar kuru savā trešajā sezonā izcīnīja otro vietu čempionātā.

Pēc piecu gadu braukšanas britu vienībā Raikonens 2007.gadā pievienojās «Ferrari», ar kuru jau pirmajā kopējā sezonā izcīnīja čempiona titulu.

Pēc trim gadiem soms uz laiku atstāja F-1, bet 2012.gadā pievienojās «Lotus» vienībai, kamēr 2014.gadā atkal kļuva par «Ferrari» pilotu.

Kopš atgriešanās «Ferrari» komandā Raikonens nav spējis uzvarēt nevienā sacīkstē.

Šosezon viņš četras reizes kāpis uz goda pjedestāla un pēc 11 posmiem kopvērtējumā ar 116 punktiem ieņem stabilu piekto pozīciju, kamēr līderis ir soma komandas biedrs Sebastjans Fetels, kurš uzvarējis četrās sacīkstēs un ticis pie 202 punktiem.

Šajā nedēļas nogalē Beļģijā norisināsies čempionāta 12.posms, bet sezona noslēgsies novembra beigās ar 20.etapu Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu