KHL sezonas atklāšanas mačā Znaroka un Vītoliņa vadītā SKA uzvar CSKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) desmitās sezonas atklāšanas spēlē Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA savā laukumā ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) pārspēja Maskavas CSKA.

Līdz ar to, iepriekšējās sezonas čempione SKA ieguva Atklāšanas kausu, ko saņem regulārā čempionāta pirmā mača uzvarētāja.

Desmitās sezonas pirmos vārtus guva SKA aizsargs Patriks Herslijs, kurš mača ceturtajā minūtē, mājiniekiem spēlējot piecatā pret trijiem viesiem, ar spēcīgu raidījumu no iemetienu apļa raidīja ripu pretinieku cietoksnī. Savukārt pirmā perioda vidū SKA uzbrucējs Nikolajs Prohorkins no tā paša punkta panāca 2:0.

Otrā perioda piektajā minūtē kādreizējais latvieša Zemgus Girgensona partneris Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo «Sabres» Mihails Grigorenko, kurš atgriezies spēlēt dzimtenē, vienus vārtus atguva, bet septiņas minūtes vēlāk SKA zvaigzne Iļja Kovaļčuks pēc tālas piespēles ātri ieslidoja pretinieku aizsardzības zonā un ar precīzu metienu atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Kad trešajā trešdaļā bija nospēlētas piecas minūtes SKA uzbrucējs Sergejs Širokovs mazākumā panāca jau 4:1, bet nepilnu minūte vēlāk CSKA hokejists Maksims Šalunovs vienus vārtus atguva. SKA savu pārsvaru nosargāja un ar 4:2 pārspēja iepriekšējās sezonas regulārā čempionāta spēcīgāko komandu CSKA.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta SKA, kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Magņitogorskas «Metallurg».

Rīgas «Dinamo» sezonu sāks 22.augustā viesos pret Omskas «Avangard» komandu, bet šai spēlei sekos vēl trīs mači pretinieku laukumā, tiekoties ar Novosibirskas «Sibirj», Astanas «Baris» un Hantimansijskas «Jugra» komandām.

Savukārt pirmo mājas spēli rīdzinieki aizvadīs 31.augustā pret Maskavas «Spartak», bet pēc tam 2.septembrī savā laukumā uzņems arī Maskavas «Dinamo», 4.septembrī Jaroslavļas «Lokomotiv», 6.septembrī SKA un divas dienas vēlāk «Baris» hokejistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu