«Ventspils» un «Liepāja»/«Mogo» 80.Kurzemes derbijā cīnās bezvārtu neizšķirti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raitis Supe

«Ventspils» komanda «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas čempionāta mačā pirmdien savā laukumā 80.Kurzemes derbijā nospēlēja 0:0 (0:0) ar «Liepāja»/«Mogo» vienību, nespējot liepājniekiem revanšēties par Latvijas kausa ceturtdaļfinālā ciesto zaudējumu.

Tāpat bezvārtu neizšķirti cīnījās turnīra pastarītes «Metta»/«Latvijas Universitāte» (LU) un «Jelgava», kuras Rīgā nospēlēja 0:0 (0:0).

Ventspils un Liepājas komandas Latvijas čempionāta ietvaros tikās jau 80.reizi, turklāt arī piekto reizi šajā gadā, jo pa divām reizēm vienības tikušās virslīgas un kausa izcīņas ietvaros. Bilance šogad aizvadītajos četros mačos ir par labu liepājniekiem - divas uzvaras, divi neizšķirti un viens zaudējums.

Abi klubi savstarpēju maču aizvadīja vēl tikai trešdien Latvijas kausa ceturtdaļfināla ietvaros, kad «Liepāja»/«Mogo» mazākumā izcīnīja dramatisku uzvaru ar 2:1.

Tikmēr «Jelagava», kas šī mēneša sākumā no amata atlaida galveno treneri Aleksandru Kurtejanu, bet jaunu speciālistu nav nolīgusi, un «Metta»/LU tikās trešo reizi sezonā, bet iepriekšējos divos mačos pārāki bija zemgalieši - 3:1 un 2:0.

Šovakar savstarpēju maču stadionā «Arkādija» aizvada RFS un «Riga».

«Riga» uzvarējusi abās šo vienību savstarpējās spēlēs - ar 1:0 un 3:0. Zīmīgi, ka šī komanda ir vienīgā virslīgā, ko RFS līdz šim šajā sezonā nav spējusi uzvarēt.

RFS sastāvu nesen papildināja Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra, kurš varētu doties laukumā šajā mačā, turklāt, iespējams, to darīs arī pussargs Aleksandrs Cauņa. Viņš pēc traumu nomocīta laika lēnā garā atgūst spēļu praksi.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 31 punktu 15 mačos joprojām ir čempione Jūrmalas «Spartaks», kurai četrus punktus zaudē «Liepāja»/«Mogo» vienība, bet ar 24 punktiem seko «Ventspils» , bet 23 punkti ir «Riga» kontā.

Tikmēr RFS ir 19 punkti, bet 18 punktus nopelnījusi «Jelgava». Savukārt turnīra tabulu ar desmit punktiem noslēdz «Metta»/LU.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu