Eiropas čempionāta finālā uzvar itāļi un vācietes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eiropas pludmales volejbola čempionāta finālā Jūrmalā uzvaru svinēja Itālijas pludmales volejbolisti Paolo Nikolai un Daniele Lupo, kas finālā pārspēja mājinieku favorītus Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu. Dāmu konkurencē triumfēja Vācijas sportistes Nadja Glencke un Jūlija Grosnere.

Vispirms pie zelta medaļām tika sievietes. Turklāt viņām šodien bija jāaizvada divas spēles. Pusfinālā vispirms ar pirmo numuru Jūrmalā izsētās vācietes Jūlija Zūde un Šantala Laborere ar 1:2 (-17, 15, -11) piekāpās ar 5. numuru izsētajām čehietēm Kristīnai Kolocovai un Mihalai Kvapilovai, bet Nadja Glencke un Jūlija Grosnere, kuras dienu iepriekš apspēlēja līdzšinējās Eiropas čempiones tautietes Lauru Ludvigu un Kiru Valkenhorstu, tika galā arī ar polietēm Jagodu Gruščinsku un Kingu Kolosinsku – 2:0 (13, 19).

Cīņā par 3. vietu pirmo setu vinnēja Polijas duets – 21:17, otrā seta galotnē veiksmīgākas bija Zūde ar Laboreri – 26:24, bet trešajā līdz 5:5 ritēja līdzīga cīņa. Tad polietes neguva punktu uzbrukumā un seta beigās salūza, ar uzbrukuma sitieniem dominējot Laborerei un Zūdei nobloķējot Kolosinsku. Ar sitienu autā Polijas duets parakstīja kapitulācijas aktu – 1:2 (17, -24, -8).

Arī finālā tika spēlēti trīs seti. Pirmajā pēc 10:11 triju punktu bedre gadījās Vācijas duetam, un, Glenckei sitot tīklā, ar 21:15 uzvarēja Čehijas duets Kolocova/Glencke. Tomēr kļūt par čempionēm čehietēm nebija lemts. Gan otrajā, gan trešajā setā jau no sākuma vadībā izvirzījās Glencke/Grosnere, abiem setiem beidzoties vienādi – ar Kolocovas neprecīziem uzbrukuma sitieniem. Un bija noticis neticamais – vācietes, kuras turnīrā bija izsētas ar devīto numuru, bija kļuvušas par čempionēm 2:1 (-15, 17, 11).

«Pirms turnīra cerējām uz vietu labāko desmitniekā, un uzvara ir fantastiska,» pēc fināla teica Glencke. «Ne pirmo reizi zaudējam pirmo setu, bet otrajā un trešajā mums bija laba servju uzņemšana un uzbrukums. Pirms turnīra daudzi domāja, ka kāds no Vācijas pāriem uzvarēs čempionātā, taču neviens nedomāja, ka tās būsim mēs.»

«Pretiniecēm pirmajā setā bija laba aizsardzība, bet pēc tam pamainījām spēles stilu un vinnējām. Biju šeit jau pagājušajā gadā, un man šeit patīk,» piebilda Grosnere.

Vīriešiem mačā par 3. vietu nīderlandieši Aleksandrs Brouvers un Roberts Mēuvsens ar 2:1 (17, -17, 11) apspēlēja beļģus Drīsu Koikelkorenu un Tomu van Valli, bet dienas spēle noteikti bija pēdējā šajā turnīrā, kad 2014. gada fināla atkārtojumā tikās itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai un latvieši Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Tāpat kā pirms trim gadiem, uzvarēja itāļi.

Pirmajā setā problēmas ar Nikolai mūra apspēlēšanu radās Samoilovam, bet gandrīz katru tādu iespēju gūt punktus garām nelaida Lupo. Abas komandas daudz kļūdījās servēs, kas samazināja latviešu izredzes atspēlēties – 21:16 Itālijas pāra labā.

Otrajā setā gandrīz visu laiku vadībā bija latvieši, taču seta galotnē punktu uzbrukumā nespēja izcīnīt Samoilovs, par ko tūlīt atmaksāja Lupo; 21:20 itāļu labā – pirmoreiz setā. Pēdējā punkta izspēlē uzbrukumā punktu neguva Šmēdiņš, neguva Samoilovs, bet Lupo savu iespēju garām nepalaida – 2:0 (16, 21), un itāļi otro reizi kļuva par Eiropas čempioniem.

«Turnīrā arvien uzlabojām savu sniegumu. Sākumā tik labi nespēlējām. Ar katru spēli ieguvām arvien lielāku pārliecību par savām spējām,» pēc zelta medaļas saņemšanas teica Paolo Nikolai. «Zinājām, ka tā ir laba komanda, kas trīsreiz vinnējusi pasaules tūres kopvērtējumā. Uzdevums šodien bija – nezaudēt punktus uzbrukumā, nepieļaut kļūdas un radīt spiedienu ar servēm, bloku un aizsardzību. Pirmajā setā tas mums izdevās, bet otrajā saglabājām pārliecību par saviem spēkiem, un lielisks šodien bija Daniele Lupo.»

«Itāļiem ir laba kopējā spēle – Nikolai ir, iespējams, labākais bloks pasaulē, laba aizsardzība, labs uzbrukums… Turklāt abiem ir laba serve,» ar sudraba medaļu kaklā teica Samoilovs. «Plāns bija presēt Lupo, taču tas īsti nedarbojās. Mača beigās viņš divreiz fantastiski nospēlēja aizsardzībā. Atkal spēle ar viņiem bija līdzīga, taču varbūt ietekmēja tas, ka viņiem bija vairāk pārliecības iepriekšējo uzvaru dēļ.»

Par 2017 CEV Eiropas čempionāta finālu pludmales volejbolā

2017 CEV Eiropas čempionāta fināls pludmales volejbolā norisināsies no 16. līdz 20. augustam Jūrmalas pludmales centrā Majoros, Latvijā. Tas iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2017. gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Šis būs augstākā līmeņa pludmales volejbola turnīrs, kāds organizēts Baltijā. Par Eiropas čempionu titulu cīnīsies reitinga 32 vadošie vīriešu un sieviešu volejbolistu dueti.

CEV pludmales volejbola Eiropas čempionāta finālu organizē Latvijas Volejbola federācija ar Latvijas Valsts un Jūrmalas pašvaldības atbalstu. Eiropas čempionāta finālam Jūrmalas pludmales centrā īpaši izveidoti seši pludmales volejbola laukumi – četri laukumi spēlēm un divi – iesildošie laukumi. Centrālajā stadionā ir vairāk nekā 3000 skatītāju vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu