«Krastu mača» noslēgumā uzvaru izrauj Daugavas labais krasts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Diennakts basketbola turnīrā «Krastu mačs», kas šoreiz norisinājās pie Kongresu nama, svētdien uzvaru guva Daugavas labā krasta komanda.

Labā krasta komanda turnīrā, kas 24 stundas bez pārtraukuma norisinājās Rīgas svētku ietvaros un kura noslēdzošajā spēlē piedalījās politiķi, ar 1024:992 uzvarēja kreiso krastu. Līdz ar to pēc kopumā astoņiem aizvadītiem dueļiem rezultāts tagad ir neizšķirts 4-4.

Zīmīgi, ka labais krasts uzvaru nodrošināja vien pēdējā mačā, kad šī Daugavas krasta politiķu komanda ar 40:8 sagrāva kreiso krastu.

«Krastu mača» rezultātā tika skaitīts arī Latvijas un Lietuvas valstsvienību pārbaudes duelis. Tajā sestdien «Arēnā Rīga» ar 87:77 uzvarēja mājinieki.

Pirms tam sestdien kādreizējais Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Kristaps Valters, kurš šogad lika punktu savai karjerai un pirms mēneša kļuva par «Valmiera»/ORDO galveno treneri, uzvarēja «Krastu mača» tālmetienu konkursā, kamēr «slam-dunk» sacensībās triumfēja lietuvietis Gedimins Žitlinsks.

Iepriekš turnīrs norisinājās pie Latvijas Nacionālās operas, bet šogad basketbolisti spēkojās pie Kongresu nama.

Pērn ar rezultātu 1094:982 uzvarēja Daugavas kreisais krasts.

Uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, kura autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslinieks Aigars Bikše. Balva simbolizē Rīgas un šā turnīra vērtību simbiozi. Rīga parādīta caur Lielo Kristapu, saule un mēness - diennakts, un basketbolists uz Lielā Kristapa pleca šajā gadījumā ir jebkurš viena vai otra Daugavas krasta iedzīvotājs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu