Kravčenoka: Pretinieces bija uzvaramas, bet neaizvadījām perfektu spēli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vadošajām pludmales volejbolistēm Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai bija pa spēkam uzvarēt pretinieces Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, taču viņas nespēlēja perfekti, pēc zaudējuma secināja Kravčenoka.

Graudiņa un Kravčenoka sestdien cieta zaudējumu Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā, meistarsacīkstes noslēdzot dalītā piektā vietā. Graudiņa un Kravčenoka, kuras izliktas ar astoto numuru, vējainos laikapstākļos ar rezultātu 0-2 (16:21, 16:21) piekāpās vācietēm Šantali Laburērai un Jūlijai Zudai, kuras turnīrā izliktas ar pirmo numuru, kā arī jau pērn ir izbaudījušas uzvaras garšu Majoros.

«Vējš bija stiprāks nekā iepriekšējos mačos, purināja līnijas, iepriekšējos mačos bijām pieradušas pie bezvēja, bet nebija tik traki. Varam aizbildināties, ka zaudējām vēja dēļ, tomēr tā nebija. Abu setu izskaņās nevarējām nosist bumbas un man vienubrīd šķita, ka viņas lasa manas domas, bet tā ir viņu pieredze,» skaidroja Graudiņa.

Latvijas pludmales volejbolistes ar vācietēm jūnijā tikās «Masters» seriāla posma pamatsacensību pirmajā mačā, piekāpjoties ar rezultātu 0-2 (14:21, 11:21).

«Vairs nav tik liels zaudējums, līdz ar to esam progresējušas. Jāatceras arī tas, ka pretinieces ir pirmā piecinieka komanda pasaulē,» uzsvēra Graudiņa.

Viņa jau svētdien dodas uz ASV, kur uzsāks studijas.

«Decembrī uz mēnesi atgriežos, lai trenētos ar Nastju, un tad maija sākumā atkal būsim kopā, spēlējot turnīros,» nākotnes plānus ieskicēja Graudiņa.

Tikmēr Kravčenoka bija gandarīta par piekto vietu, kas pirms turnīra bijis viņas mazais mērķis.

«Ļoti liels prieks par kopējo rezultātu turnīrā. Bija forša atmosfēra, un mēs pašas labi spēlējām. Ja pirms turnīra teicām, ka baudīsim sacensības, tagad varam teikt, ka tiešām izbaudījām. Paldies arī mūsu trenerim. Kopumā pretinieces bija ņemamas, bet neaizvadījām perfektu spēli. Šobrīd vēl esam nedaudz vājākas par viņām,» stāstīja Kravčenoka.

Graudiņas prombūtnē Kravčenoka duetā ar Alisi Leci septembrī piedalīsies «Satellite» turnīrā Rumānijā.

«Pēc tam ziemā cītīgi trenēšos arī bez Tīnas. Braukšu uz Ēģipti un zāles volejbolu vairs nespēlēšu,» atklāja Kravčenoka, kura ziemas sezonā spēlēja klasiskā volejbola komandā Daugavpils «miLATss».

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā ir 2800 skatītāju vietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu