Graudiņa un Kravčenoka ceturtdaļfinālā zaudē EČ favorītēm (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas vadošās pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka sestdien cieta zaudējumu Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā, meistarsacīkstes noslēdzot dalītā piektā vietā.

Līdz ar to vīru kā vienīgā Latvijas cerība uz medaļām palikuši vadošais vīru duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri vēlāk cīnīsies pusfinālā.

Graudiņa un Kravčenoka, kuras izliktas ar astoto numuru, vējainos laikapstākļos ar rezultātu 0-2 (16:21, 16:21) piekāpās vācietēm Šantali Laburērai un Jūlijai Zudai, kuras turnīrā izliktas ar pirmo numuru, kā arī jau pērn ir izbaudījušas uzvaras garšu Majoros.

Mača sākumā pretiniecēm izdevās iekrāt trīs punktu pārsvaru, taču tas ātri tika sadeldēts, un Latvijas duets panāca neizšķirtu 12:12. Tiesa, pie rezultāta 14:14 Vācijas duets guva četrus bezatbildes punktus, kas pirms seta galotnes nodrošināja stabilu pārsvaru. Vienu setbumbu Latvijas duets atspēlēja, bet otrā atnesa zaudējumu setā ar 16:21.

Otrā seta sākumā, sākot ar servi pavējā, Graudiņa un Kravčenoka pirms pirmā tehniskā pārtraukuma bija panākušas 5:2, taču pretinieces pamazām atspēlējās un seta vidū izvirzījās vadībā ar 12:11. Latvijas pāris pēc trim bezatbildes punktiem izvirzījās vadībā ar 14:12, taču ātri izlaida handikapu, vācietēm panākot 14:14. Seta turpinājumā mājinieces vēl dažās izspēlēs turējās pretī Laburērai un Zudai, taču pēc tam vairs nespēja izrādīt pretestību un zaudēja ar 16:21.

Pusfinālā Vācijas duets svētdien tiksies ar piekto numuru izliktajām čehietēm Kristīnai Kolocovai un Mihalai Kvapilovai, kuras ceturtdaļfināla trešā seta nogalē ieguva vadību un ar 2-1 (21:18, 18:21, 15:12) apspēlēja ar desmito numuru izliktās somietes Taru Lahti un Annīnu Parkinenu.

Tikmēr otrā pusfinālā tiksies vēl viens Vācijas duets Nadja Glencke un Jūlija Grosnere, kurām ticis devītais numurs, kā arī polietes Kinga Kolosinska un Jagoda Gruščinska, kurām ticis 24.numurs.

Glencke un Grosnere ceturtdaļfinālā ar 2-1 (17:21, 21:14, 19:17) pārspēja savas titulētās tautietes Lauru Ludvigu un Kiru Valkenhorstu, bet Polijas duets ar 2-0 (21:10, 24:22) pārspēja krievietes Jekaterinu Birlovu un Nadeždu Makroguzovu, kurām piešķirts 12.numurs.

Zīmīgi, ka Glencke/Grosnere un Kolosinska/Gruščinska spēlēja vienā apakšgrupā, kurā abi pāri cieta zaudējumu Graudiņai/Kravčenokai.

Kā vēstīts, Latvijas duets piektdien ceturtdaļfinālu sasniedza ar 2-0 (21:17, 21:19) pārspējot turnīra 17.numuru Elsu Makmilanu un Paulu Soriju Gutjeresu no Spānijas.

Tikmēr Laburēra/Zude astotdaļfinālā ar 2-1 (21:12, 21:17) pārspēja Madeleinu Mepelinku un Sofiju van Gesteli no Nīderlandes, kurām bija 15.numurs.

Laburēra un Zude pērn uzvarēja Majoros notikušajā CEV Eiropas čempionāta «Masters» sērijas posmā, kur Graudiņa un Kravčenoka bija piektās. Savukārt šosezon Laburēra/Zude uzvarēja Gštādes «Major» turnīrā, kā arī bija pirmās Eiropas čempionāta Bādenes «Masters» sērijas posmā. Viņas uz goda pjedestāla kāpa arī Pasaules kausa piecu zvaigžņu posmā Fortloderdeilā, bet nesenajā pasaules čempionātā bija piektās.

Graudiņa/Kravčenoka pērn kļuva par Eiropas U-22 čempionēm, šogad šo titulu neaizstāvot, savukārt 2015.gadā Graudiņa uzvarēja Eiropas U-18 čempionātā, taču tad spēlēja kopā ar Paulu Ņečiporuku.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža sestdien cieta zaudējumu Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā, meistarsacīkstes noslēdzot dalītā piektā vietā.

Pļaviņš/Regža, kuriem turnīrā bija 16.numurs, ar rezultātu 0-2 (19:21, 19:21) piekāpās ar sesto numuru izliktajiem Nīderlandes sportistiem Aleksandram Broiveram un Robertam Mēuvsenam, kuri pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļas.

Tikmēr Samoilovs un Šmēdiņš tūlīt aizvadīs pusfināla spēli, cenšoties ceturto reizi karjerā tikt Vecā kontinenta meistarsacīkšu finālā.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē «bezrindas.lv». Uz sestdienu biļetes maksā 15 eiro, bet svētdien galvenās cīņas par tituliem būs iespējams apmeklēt par 20 eiro.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā ir 2800 skatītāju vietas.

Eiropas čempionātos Latvija pēdējos gados regulāri tiek pie medaļām. 2009.gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone, kamēr 2015.gadā zeltu ieguva arī Samoilovs ar J.Šmēdiņu. Tāpat divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2013., 2014.) Samoilovs un J.Šmēdiņš izcīnījuši sudraba medaļas, kamēr 2010.gadā J.Šmēdiņš pārī ar Mārtiņu Pļaviņu ieguva bronzu.

Pērn Šveicē notikušajā turnīrā Samoilovs ar J.Šmēdiņu zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža zaudēja visos trijos apakšgrupas mačos un izslēgšanas turnīrā netika.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu