Graudiņa: Tikšana ceturtdaļfinālā šķita, kas absolūti neiespējams

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekļūšana Jūrmalā notiekošā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā pirms turnīra šķita, kas absolūti neiespējams, tāpēc prieks par sasniegto ir milzīgs, pēc tikšanas labāko astoņu duetu skaitā žurnālistiem atzina Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa.

Latvijas vadošās pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien droši sasniedza Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālu.

Latvijas duets, kurš izlikts ar astoto numuru, astotdaļfināla cīņā ar 2-0 (21:17, 21:19) pārspēja turnīra 17.numuru Elsu Makmilanu un Paulu Soriju Gutjeresu no Spānijas, tiekot pie ceturtā panākuma līdz šim četros turnīrā aizvadītos mačos.

«Zinājām par tām komandām, kas nāks pretī, ja labi spēlēsim, tad varēsim tās uzvarēt. Tomēr doma par ceturtdaļfinālu pat prātā neienāca, tas šķita kas absolūti neiespējams,» gandarīta bija Graudiņa.

Tikmēr viņas partnere neslēpa, ka tieši ceturtdaļfināls bijis viņas mazais mērķis šajā turnīrā.

«Man tāds mazais mērķītis bija piektā vietā, bet par to skaļi nerunāju,» sacīja Kravčenoka, kurai piektdien Majoros valdošais karstums nav traucējis. «Karstumu vispār nejutu, man šķita, ka ir perfekts laiks.»

Graudiņa/Kravčenoka pērn kļuva par Eiropas U-22 čempionēm, šogad šo titulu neaizstāvot, savukārt 2015.gadā Graudiņa uzvarēja Eiropas U-18 čempionātā, taču tad spēlēja kopā ar Paulu Ņečiporuku.

Pirms astotdaļfināla cīņas abām nav bijis pārāk liels priekšstats par pretiniecēm no Spānijas.

«No pretinieču spēles pirms tam neko nenoskatījāmies. Treneris tikai pateica, ka mazajai spēlētājai ir asa plauksta, taču domāju, ka, neredzot viņu spēli, neko nezaudējām. Uzvarējām, jo mums bija ļoti labs «side-out«. Kad viņas servēja, mēs vienmēr dabūjām punktu, bet viņas to nevarēja izdarīt. Lai gan grūti gāja citos elementos, mēs dabūjām vajadzīgos punktus,» uzsvēra Graudiņa.

Ceturtdaļfinālā Graudiņa/Kravčenoka sestdien tiksies ar vācietēm Šantali Laburēru un Jūliju Zudi no Vācijas, kuras turnīrā izliktas ar pirmo numuru. Viņas, līdzīgi kā Latvijas sportistes, apakšgrupu kārtā izcīnīja trīs uzvaras trīs spēlēs un uzreiz iekļuva astotdaļfinālā, kurā ar 2-1 (21:12, 21:17) pārspēja Madeleinu Mepelinku un Sofiju van Gesteli no Nīderlandes, kurām bija 15.numurs.

Laburēra un Zude pērn uzvarēja Majoros notikušajā CEV Eiropas čempionāta «Major» sērijas posmā, kur Graudiņa un Kravčenoka bija piektās.

«Pret nākamajām pretiniecēm esam aizvadījušas vienu spēli, toreiz cietām bezcerīgu zaudējumu,» atzina Kravčenoka, kamēr Graudiņa piebilda, ka tas šoreiz var nākt pat par labu.

«Priekšrocība ir tai komandai, kas pēdējo spēli ir zaudējusi, jo tā ir tā, kas mainīs kautko savā taktikā, kamēr uzvarētāja nē. Līdz ar to mums būs neliela priekšrocība, bet pretinieces ir fantastiska komanda, šogad pasaulē ir viena no labāko trijnieka. Mēs vienkārši izbaudīsim ceturtdaļfinālu,» piebilda volejboliste.

Abas spēlētājas arī uzteica atmosfēru, kas valda Eiropas čempionātā, pateicoties līdzjutējiem.

«Mājas tribīnes palīdz, dzirdam visus līdzjutējus. Ienākot stadionā, dzied dziesmas, kas dod enerģiju un labu noskaņojumu. Perfekti, liels paldies visiem faniem,» bilda Kravčenoka.

«Sauli vispār nejūt, bet vējš ir absolūti neprognozējams. Pusspēli sanāk nospēlēt pret vēju. Vakar bija viena puse labāka, šodien jau cita,» piebilda Graudiņa.

Sievietēm ceturtdaļfināli un pusfināli tiks aizvadīti sestdien, bet cīņas par medaļām - svētdien.

Piektdien ceturtdaļfinālu sasniedza arī abi vadošie Latvijas vīru dueti.

Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri izlikti ar ceturto numuru, astotdaļfinālā ar rezultātu 2-1 (21:19, 19:21, 15:10) pārspēja sacensību pirmo numuru Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru no Polijas.

Ceturtdaļfinālā latvieši plkst.18 tiksies ar citu Polijas duetu Gžegožu Fijaleku un Mihalu Brilu, kuriem ticis piektais numurs. Fijaleks un Brils astotdaļfinālā ar 2-0 (21:18, 21:16) apspēlēja Bīleru un Kratigeru.

Tikmēr divus patīkamus pārsteigumus sarūpēja Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža, kuriem turnīrā ir 16.numurs. Viņi vispirms izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 2-0 (22:20, 21:17) pārspēja ar 12.numuru izliktos poļus Maceju Rudolu un Jakubu Šalankeviču.

Savukārt astotdaļfinālā Latvijas duets ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:16, 15:10) pārspēja Eiropas čempionāta trešo numuru Ņikitu Ļaminu un Vjačeslavu Krasiļņikovu no Krievijas.

Tikmēr ar 26.numuru izliktie Edgars Točs un Rihards Finsters izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 1-2 (22:20, 12:21, 13:15) piekāpās turnīra 13.numuram Niko Bīleram un Marko Kratigeram no Šveices, čempionātu noslēdzot dalītā 17.vietā.

Pirms tam Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīru nepārvarēja četri no Latvijas pludmales volejbola pāriem - Aleksandrs Solovejs/Toms Šmēdiņš, Ance Olte/Inese Jursone, Agnese Caica/Ilze Liepiņlauska un Alise Lece/Marta Ozoliņa, šiem duetiem ciešot zaudējumus visās spēlēs un noslēgumā ieņemot dalītu 25.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu