Samoilovs: Ceturtdaļfinālā jāspēlē aukstasinīgi un bez kritumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vadošajam pludmales volejbola pārim Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam piektdien Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā jāspēlē aukstasinīgi bez kritumiem, tad arī būs uzvara, uzsver Samoilovs.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri izlikti ar ceturto numuru, astotdaļfinālā ar rezultātu 2-1 (21:19, 19:21, 15:10) pārspēja sacensību pirmo numuru Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru no Polijas.

Ceturtdaļfinālā latvieši plkst.18 tiksies ar citu Polijas duetu Gžegožu Fijaleku un Mihalu Brilu, kuriem ticis piektais numurs. Fijaleks un Brils astotdaļfinālā ar 2-0 (21:18, 21:16) apspēlēja turnīra 13.numuru Niko Bīleru un Marko Kratigeru no Šveices, kuri izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā apturēja latviešus Edgaru Toču un Rihardu Finsteru.

«Losjaks un Kantors ir spēcīgākā komanda, kuru šogad esam apspēlējuši. Ne velti viņi bija izlikti ar pirmo numuru, tāpēc uzvara bija ļoti svarīga. Tomēr nav ko priecāties, jo drīz jau nākamā spēle. Jāspēlē tajā aukstasinīgi bez kritumiem, tad arī būs uzvara,» stāstīja Samoilovs.

Viņš kopš jūnija cīnās ar ceļgala savainojumu, kas arī Eiropas čempionātā traucē demonstrēt labāko sniegumu.

«Man ir trauma, un katra stunda ir ļoti svarīga. Būtu daudz labāk, ja būtu jāspēlē rīt, tomēr ceru, ka visu rehabilitācijas procesu paspēsim. Visas šīs četras stundas paies atjaunošanās procesā,» skaidroja Samoilovs.

Fijaleks un Brils šosezon sasnieguši trīs Pasaules kausa posmu ceturtdaļfinālus, tajā skaitā divas reizes prestižākajos piecu zvaigžņu turnīros.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā ir 2800 skatītāju vietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu