«Everton» par kluba rekordlielu summu pirks Islandes futbola zvaigzni Sigurdsonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Anglijas premjerlīgas komandai Liverpūles «Everton», kurā šovasar atgriezās slavenais Veins Rūnijs, par kluba rekordlielu samaksu pievienosies Islandes futbola zvaigzne Gilfi Sigurdsons, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Tiek vēstīts, ka «Everton» par pussarga līguma izpirkumu maksās aptuveni 45 miljonus britu mārciņu (49 miljoni eiro) viņa iepriekšējai komandai Svonsī «City».

Šis būs jauns kluba rekords. «Everton» līdz šim lielākais pirkums bija beļģu uzbrucējs Romels Lukaku, kuru 2014.gadā komanda iegādājās par 31,8 miljoniem mārciņu no Londonas «Chelsea».

27 gadus vecais Sigurdsons pagājušajā sezonā Svonsī «City» sastāvā premjerlīgā izcēlās ar deviņiem gūtiem vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm.

Kopš Sigurdsons debitēja premjerlīgā 2011./12.gada sezonā, viņš ir realizējis septiņus tiešos brīvsitienus, kas ir vairāk nekā jebkuram citam šā čempionāta spēlētājam.

Sigurdsons kopumā premjerlīgā piedalījies 182 mačos, guvis 42 vārtus un veicis 33 rezultatīvas piespēles. Viņš iepriekš spēlējis arī Totenhemas «Hotspur» vienībā un citos Anglijas zemāku līgu komandās, kā arī vienu sezonu pavadījis Vācijas bundeslīgas klubā «Hoffenheim».

2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase spēlēja vienā grupā ar Islandes valstsvienību. Abos savstarpējos mačos Sigurdsons sarūgtināja Latvijas līdzjutējus. Viņš guva vārtus gan pirmajā duelī, kas Islandē noslēdzās neizšķirti 2:2, gan otrajā spēlē, kad Latvija zaudēja ar 0:3 savā laukumā.

Sigurdsons kopā ar Islandes izlasi pagājušajā vasarā sarūpēja pasaules sensāciju, Eiropas čempionāta astotdaļfinālā apspēlējot futbola dzimteni Angliju.

Jau ziņots, ka «Everton» šovasar pārdeva jau pieminēto Lukaku par 85 miljoniem eiro Mančestras «United» komandai. Savukārt pēc 13 sezonām «Everton» komandā atgriezās Mančestras «United» un Anglijas izlases visu laiku labākais vārtu guvējs Veins Rūnijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu