Pīterss: Ja veiksmīgi spēlēšu Rīgas «Dinamo», varbūt man dos iespēju Kanādas izlasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts/dinamoriga.eu

Ja kanādiešu vārtsargs Džastins Pīterss veiksmīgi sevi apliecinās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas «Dinamo», iespējams, viņam tiks dota iespēja pārstāvēt Kanādas izlasi nākamā gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs.

Šomēnes 30 gadus vecais Pīterss Kanādas izlases sastāvā Sočos piedalījās pārbaudes turnīrā, divos mačos ielaižot tikai vienus vārtus. Uz olimpiskajām spēlēm šoreiz nevarēs doties Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, tāpēc pie lielākas iespējas spēlēt valstsvienībā tikuši Eiropas līgās esošie kanādieši, tostarp Rīgas «Dinamo» rindās esošie Pīterss, aizsargs Karls Stolerijs un uzbrucējs Brendons Makmilens.

«Man bija liels gods pārstāvēt Kanādas izlasi un kopumā aizvadīju veiksmīgu turnīru. Sočos bija ļoti karsts un, šķiet, zaudēju desmit mārciņas (4,5 kilogramus) svara. Pirms gada, ja man prasītu, vai man būs iespēja pārstāvēt Kanādas izlasi, atbildētu, ka, visticamāk, nē. Tomēr tagad izskatās, ka man šāda izdevība, iespējams, būs. Ja veiksmīgi spēlēšu Rīgā, varbūt man dos iespēju - jāuzvar spēles šeit un tā sev palīdzēšu,» teica Pīterss.

Svētdien Rīgas «Dinamo» ar uzvaru sāka tradicionālo «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņu, pirmajā mačā ar 3:2 uzvarot Minskas «Dinamo» hokejistus.

«Komanda bija pelnījusi uzvarēt, jo visu maču spēlējām tiešām labi. Beigās mums bija noraidījumi, tomēr sekmīgi darbojāmies mazākumā un uzvarējām pirmajā spēlē savā laukumā. Arēna ir skaista, bija pilnas tribīnes, patīkami tā spēlēt,» uzsvēra Pīterss.

«Salīdzinot ar Ziemeļameriku, laukums Eiropā ir lielāks. Daudz lielāks. Ir daudz brīvu vietu. Vārtsargam jābūt uzmanīgākam - nedrīksti būt pārāk agresīvs, kad ripa ir pie bortiem, jo to var aizsit citur, bet līdz vārtiem jāslido ļoti tālu. Tomēr man palīdz gan mūsu vārtsargu treneris, gan Jānis Kalniņš,» norādīja Pīterss.

Pirmdien turnīra otrajā mačā rīdzinieki spēkosies pret Kazaņas «Ak Bars» vienību. Turnīra turpinājumā Rīgas «Dinamo» trešdien tiksies ar Jaroslavļas «Lokomotiv», bet ceturtdien tiks aizvadītas spēles par vietām.

Jaunā KHL sezona sāksies 21.augustā, kamēr Rīgas «Dinamo» pirmo maču aizvadīs 22.augustā viesos pret Omskas «Avangard». Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31.augustā pret Maskavas «Spartak».

Nākamajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu