Balinskis: Ja pilda trenera uzstādījumus, hokejs ir vienkārša spēle

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.dinamoriga.lv

Ja izdodas precīzi izpildīt trenera uzstādījumus, tad izcīnīt uzvaras ir daudz vienkāršāk, uzsver Rīgas «Dinamo» aizsargs Uvis Balinskis, kurš palīdzēja komandai ceturtdien pārbaudes turnīru Vācijā noslēgt ar panākumu 6:1 pret mājinieku vienību Kaseles «Huskies», kas spēlē šīs valsts pēc spēka otrajā līgā.

Pēc uzvaras intervijā Rīgas «Dinamo» mājaslapā Balinskis izteicās, ka komanda šajā mačā jau no pirmajām sekundēm metusies uz pretinieka vārtiem, kas arī izdevies un rezultāts tika atklāts pirmajā uzbrukumā.

«Šodien laukumā devāmies ar ļoti lielu motivāciju. Jau no pirmajām mača sekundēm devāmies uz priekšu un centāmies gūt vārtus, kas arī izdevās. Pildījām trenera uzdevumu un spēlējām savu spēli. Ja pilda trenera uzstādījumus, hokejs ir vienkārša spēle,» sacīja 21 gadu vecais aizsargs.

«Šodien laukumā devāmies tikai ar vienu domu – izcīnīt uzvaru. Cits variants nebija iespējams. Neteiktu, ka šis bija vieglāks pretinieks nekā iepriekš, bet tomēr KHL ir augstāks līmenis. Bija jāizcīna uzvaram,» piebilda hokejists.

Balinskis guva komandas ceturtos vārtus pēc kanādiešu uzbrucēja Koltona Gilīsa piespēles. Savukārt debiju šajā mačā piedzīvoja kādreizējais ASV U-18 izlases kapteinis Viljams Vrens, kurš komandai pievienojās vien turnīra gaitā.

«Koltons ļoti labi atdeva piespēli un izdevās labs uzbrukums. Parādīju, ka došu piespēli, bet beigās metu pa vārtiem. Šoreiz viss sanāca. Vārtus gūt ir ļoti patīkami,» teica Balinskis. «Ar Vrenu nemaz nav sanācis daudz laika kontaktēties. Patrenējāmies, šodien arī spēlēja. Protams, ir redzams, ka laba līmeņa spēlētājs.»

Pārbaudes turnīrā Vācijā pirmajā mačā Rīgas «Dinamo» otrdien ar rezultātu 3:2 pārspēja citu KHL komandu Bratislavas «Slovan» no Slovākijas, sarūpējot Sandim Ozoliņam pirmo panākumu galvenā trenera amatā. Savukārt otrajā mačā rīdzinieki ar 2:5 piekāpās Maskavas apgabala «Vitjaz».

«Pats šo turnīru vērtēju ļoti pozitīvi, jo sanāca atgriezties laukumā pēc traumas. Nospēlēju normāli, treneri gan labāk spēs to pateikt, kā man veicās. Bet pats jūtos ļoti labi,» atzina Balinkis, kurš pagājušajā sezonā debitēja gan KHL, gan pavasarī pirmo reizi pārstāvēja Latvijas valstsvienību pasaules čempionātā.

Jau šajā svētdienā «Arēnā Rīga» sāksies tradicionālais «Latvijas Dzelzceļa» kauss. Pirmajā mačā Rīgas «Dinamo» spēkosies ar Baltkrievijas klubu Minskas «Dinamo».

Jaunā KHL sezona sāksies 21.augustā, kamēr Rīgas «Dinamo» pirmo maču aizvadīs 22.augustā viesos pret Omskas «Avangard». Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31.augustā pret Maskavas «Spartak».

Rīgas «Dinamo» pirmssezonas pārbaudes spēles (Latvijas laiks)

Starptautiskais hokeja turnīrs «Minskas kauss»

  • 26. jūlijā Minskā Lokomotiv - Rīgas Dinamo 3:1
  • 28. jūlijā Minskā Jugra - Rīgas Dinamo 3:2 (pēcspēles metienos)
  • 29. jūlijā Minskas Dinamo - Rīgas Dinamo spēle par 5.vietu 4:0

Starptautiskais hokeja turnīrs «WINGAS kauss»

  • 8. augustā Kassel (Vācija), Slovan - Rīgas Dinamo 2:3
  • 9. augustā Kassel (Vācija), Vitjaz - Rīgas Dinamo 5:2
  • 10. augustā Kassel (Vācija), EC Kassel Huskies - Rīgas Dinamo 1:6

Starptautiskais hokeja turnīrs «Arēnā Rīga»

  • 13. augustā plkst. 19:30 Arēnā Rīga Rīgas Dinamo – Minskas Dinamo (TV6)
  • 14. augustā plkst. 19:30 Arēnā Rīga Rīgas Dinamo – Ak Bars (TV6)
  • 16. augustā plkst. 19:30 Arēnā Rīga Rīgas Dinamo – Lokomotiv
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu