Ķīnas basketbola klubi atver makus dārgu spēlētāju iegādei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Ne tikai Ķīnas turīgākie futbola klubi atvēl iespaidīgas summas dārgu spēlētāju iegādei, bet arī šīs valsts basketbola klubi pēdējā laikā piesaista augstas klases basketbolistus. Apskatnieks Deivids Piks savā «Twitter» kontā vēsta, ka uz Ķīnu pārcelsies ilgus gadus Nacionālajā basketbola līgā (NBA) pavadījušais Tajs Lousons un arī lietuvietis Donāts Motejūns.

Abi basketbolisti pievienojušies Šandongas «Golden Stars» komandai.

29 gadus vecais Lousons, pārstāvot četras dažādas komandas, NBA pavadījis deviņus gadus. Savas labākās sezonas viņš aizvadīja Denveras «Nuggets» vienībā. 2013./2014. gada sezonā viņš vidēji spēlē izcēlās ar gūtiem 17,6 punktiem un veica 8,8 rezultatīvas piespēles.

Ķīnā viņa alga būs 2,4 miljoni ASV dolāru. Izpildot visus kontrakta bonusus, Lousonam būs iespēja nopelnīt 3 miljonus.

Par Lousona došanos uz Ķīnu raksta arī ietekmīgais Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN.

Lietuvas spēka uzbrucējs/centra spēlētājs Motejūns, kas iepriekšējā sezonā pārstāvēja Ņūorleānas «Pelicans», esot noraidījis vairāku NBA klubu piedāvājumus par minimālo atalgojumu, izšķiroties par labu ienesīgākam «Golden Stars» līgumam. Tāpat viņš atteicies no ULEB Eirolīgas kluba Telavivas «Maccabi» piedāvājuma, kas Motejūnam bija gatava maksāt miljonu eiro sezonā.

Tiek ziņots, ka 213 centimetrus garais lietuvietis Ķīnā nopelnīs 3 miljonus ASV dolāru.

Pirmās četras sezonas 26 gadus vecais Motejūns NBA spēlēja Hjūstonas «Rockets» rindās.

Šobrīd Motejūns ir Lietuvas izlases rīcībā gatavošanās ciklā Eiropas čempionāta finālturnīram. Nākamajā sestdienā viņš būs Rīgā, kad Lietuvas komanda pārbaudes spēlē spēkiem mērosies ar Latvijas valstsvienību.

Šajā starpsezonā uz Ķīnu devušies Eiropas basketbolā pazīstamie Miroslavs Raduļica no Serbijas un grieķis Jannis Borusis. Tāpat Eiropas basketbolu pametis un uz Ķīnu pārcēlies Kīts Lengfords, kas vairākus gadus bija Kazaņas «Unics» komandas līderis.

Nesen Ziemeļamerikas prese vēstīja, ka līguma piedāvājumu Ķīnā saņēmis arī pieredzējušais uzbrucējs Maiklu Bīzlijs, taču viņš pats nav vēlējies doties uz Āziju un nākamajā sezonā būs Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas «Knicks» sastāvā. Vienas sezonas laikā NBA sliktais zēns nopelnīs 2,1 miljonu ASV dolāru.

Ķīnas basketbola augstākajā līgā spēlējušas tādas NBA zvaigznes kā Treisijs Makgreidijs, Kenjons Mārtins, Gilberts Arenass, Stefans Mārberijs, Džošs Smits, Dž.R. Smits un Karloss Būzers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu