Nedēļas nogalē enduro «Kuldīga 2017» Ēdolē un Īvandē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē, 12. un 13. augustā, Kuldīgas novada Ēdoles un Īvandes pagastā notiks Latvijas čempionāta 2. posms un Lietuvas čempionāta 3. posms Enduro.

Jau 12. augusta rītā pie Ēdoles pils būs iespēja aplūkot moto tehniku un sastapt sacensību dalībniekus. Tad tiks veikta tehnikas pārbaude un reģistrēšanās sacensībām. Sacensību pirmais starts paredzēts 13.00 no Ēdoles pils. Apbalvošana paredzēta svētdien, 13. augustā, ap 17.30, kad būs finišējuši visi sacensību dalībnieki un apkopoti rezultāti.

Enduro sacensības Kuldīgas pusē notiks otro reizi. Pirms nepilna mēneša tur tika aizvadītas pirmās Enduro Sprinta sacensības, bet tagad organizatori gatavojas divu dienu Enduro pasākumam. Sacensību galvenajam organizatoram Mārtiņam Lagzdiņam šis ir saspringts laiks, jo šāda formāta sacensības notiks pirmo reizi. Sacensību organizatori strādā pie tā, lai Enduro notiktu plašākā teritorijā.

Mārtiņš Lagzdiņš stāsta, ka «bāzes vieta būs Kuldīgas novada Ēdoles pilī. Sacensību teritorija būs Īvandē, kur notika Enduro Sprints, un turpināsies Ēdoles pagastā. Šeit daudzi iedzīvotāji nezina, kas ir Enduro. Daudziem tas ir jāstāsta, kā arī jāsaskaņo ar zemju īpašniekiem. Ir lietas, ko esam jau iemācījušies, un ir lietas, kuras vēl apgūstam. Pirmajā gadā viss notiek grūtāk un smagāk. Tagad iet uz labo pusi, no šī gada augam un mācāmies, lai šo sporta veidu pazītu un attīstītu arī Kuldīgas novadā.»

Trases kopējais garums būs ~75 km, kurā iekļauti trīs ātruma testi. Pirmais, Īvandes tests (Enduro Sprinta tests), garums 2,5 km, segums pļava. Otrā testa garums apmeram 2,8 km, pļavas segums. Trešā testa garums apmēram 3,5 km izstrādāta karjera segums grants. Abās dienās trase būs vienā virzienā.

Satiksme sacensību laikā netiks slēgta nevienā ceļu posmā Ēdoles un Īvandes apkārtnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu