Ostapenko un Sevastovai mainīgas sekmes prestižā Toronto turnīra ievadā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien Toronto WTA «Premier» turnīra pirmās kārtas duelī guva uzvaru trīs setu mačā pret amerikānieti Lorēnu Deivisu, kamēr Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ļoti sīvā cīņā cieta neveiksmi.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem savu rekordaugsto 16.vietu, pirmās kārtas mačā ar 6-1, 4-6, 6-3 uzveica ranga 34.numuru Deivisu. Tikmēr Ostapenko, kura rangā ir 12.vietā, ar 6-1, 6-7 (2:7), 6-7 (5:7) atzina ASV pārstāvošās Varvaras Ļepčenko pārākumu, kura rangā ir 68.vietā.

Sevastovas un Deivisas spēlē pirmajā setā īsts duelis nesanāca, jo Latvijas tenisiste bija krietni pārāka, četras reizes gūstot punktu pretinieces servē. Sevastova mača sākumā panāca 3-0 savā labā, tad gan zaudēja geimu savā servē, bet turpinājumā izcīnīja vēl trīs punktus.

Otro setu Sevastova sāka ar savu zaudētu servi, tad uzreiz spēja breiku atspēlēt, bet turpinājumā labākas bija servētājas. Tomēr ļoti garā devītajā geimā Sevastova nespēja noturēt savu servi, un Deivisa ar piekto breikbumbu izvirzījās vadībā ar 5-4, pēc tam svinot uzvaru arī setā.

Tikmēr izsķirošajā setā Sevastova zaudēja savu pirmo serves geimu, tūdaļ breiku atspēlējot. Pēc tam viņa panāca 4-2 savā labā, tiesa, nākamajā geimā pie savas serves atkal zaudējot, tomēr pēdējos divus punktus šajā mačā guva tieši Sevastova.

Viņa par otrās kārtas sasniegšanu tika pie 60 WTA ranga punktiem un nopelnīja 14 360 ASV dolāru prēmiju.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar japānieti Naomi Osaku (WTA 50.), kura pārspēja anglieti Heteri Vatsoni (WTA 71.), kura esot iedzinējos ar 1-6, 1-4 no tālākās cīņas izstājās.

Paralēli šim duelim notika arī cita spēle, kurā Latvijas dāmu tenisa ranga līdere Ostapenko zaudēja Ļepčenko, kuras treneris ir latvietis Krišjānis Stabiņš.

Ostapenko pirmajā setā uzvarēja ar 6-1, bet pēc tam ļoti līdzīgā cīņā zaudēja divos taibreikos.

Latvijas tenisiste pirmajā setā rādīja ļoti pārliecinošu sniegumu, četras reizes gūstot punktu pretinieces servē. Tiesa, panākot 5-0, Ostapenko zaudēja arī savu servi, ļaujot Ļepčenko izmantot ceturto breika iespēju.

Tomēr septītajā geimā Ostapenko, kuras treneru korpusā joprojām ir spāniete Anavela Medina-Garrigesa, ar kārtējo breiku nodrošināja uzvaru setā.

Otro setu Ostapenko sāka tikpat pārliecinoši, panākot 3-0, taču tad četrus punktus pēc kārtas guva Ļepčenko. Seta beigu daļā jau labāk klājās servju uzņēmējām, jo sešos geimos pēc kārtas tenisistes izmantoja breiku, setu novedot līdz taibreikam, kurā Ļepčenko, pie rezultāta 2:2, uzvarēja piecās izspēlēs pēc kārtas.

Savukārt trešajā setā Ostapenko nokļuva iedzinējos ar 0-3, taču pēc tam spēja panākt līdzsvaru 5-5. Mača liktenis izšķīrās taibreikā, kurā Ostapenko spēja panākt 5:4, tomēr pēc tam zaudēja trīs izspēlēs pēc kārtas, ciešot neveiksmi arī visā mačā.

Sevastovai un Deivisai šī bija trešā savstarpējā spēle, bet iepriekšējās divās uzvaras tika dalītas uz pusēm. Iepriekšējā tikšanās abām bija martā, kad Indianvelsas WTA «Premier» turnīra otrās kārtas mačā Latvijas tenisiste cieta zaudējumu ar rezultātu 5-7, 3-6.

Deivisa pagājušo sezonu noslēdza ranga 56.pozīcijā, bet šo gadu iesāka ļoti labā sportiskajā formā. Jau sezonas pirmajā turnīrā Oklendā sportiste ieguva karjeras pirmo titulu, pusfinālā apturot arī tobrīd pusslimo Aļonu Ostapenko no Latvijas. Tāpat viņa šosezon spēlējusi vēl trīs turnīru ceturtdaļfinālos, taču visos trīs šogad aizvadītajos «Grand Slam» turnīros cietusi zaudējumus pirmās kārtas cīņās.

Iepriekšējā turnīrā Deivisa Vašingtonas WTA «International» sacensībās pirmajā kārtā zaudēja talantīgajai baltkrievietei Arinai Sabaļenkai.

Tikmēr Sevastova, kura turnīrā Toronto izlikta ar 15.numuru, pēc zaudējuma Vimbldonas otrajā kārtā Bukarestes un Bostades WTA «International» turnīros aizkļuva līdz ceturtdaļfināliem.

Sevastova aizvada veiksmīgāko sezonu karjerā un pēdējos četros mēnešos tikai reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā. Jūnija beigās viņa triumfēja Maljorkas WTA sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Sevastova «Rogers Cup» turnīrā spēlēja arī 2011.gadā, apstājoties kvalifikācijas pirmajā kārtā, kamēr Deivisai šis ir jau piektais turnīrs, bet iepriekšējos labākais rezultāts ir 2013.gadā sasniegtā otrā kārta.

Tikmēr Ostapenko šajā turnīrā bija izlikta ar 12.numuru, bet Uzbekistānā dzimusī Ļepčenko pirms tam pārvarēja kvalifikāciju, pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3 pārspējot kanādieti Gabrielu Dabrovski (WTA 299.), kura būs Latvijas tenisistes pāriniece dubultspēlēs, bet otrajā kārtā ar 7-5, 6-0 apspēlējot Vimbldonas čempionāta pusfinālisti Magdalēnu Ribārikovu no Slovākijas (WTA 33.).

Šosezon 31 gadu vecā Ļepčenko sasniegusi Rabātas WTA «International» sērijas turnīra pusfinālu, bet šogad notikušajos trīs «Grand Slam» turnīros viņa netika tālāk par otro kārtu. Iepriekšējais turnīrs viņai bija Vimbldonas čempionāts, kura otrajā kārta tika zaudēts slovēnietei Polonai Hercogai.

Ļepčenko bija zaudējusi pēdējos piecus mačus pret TOP20 tenisistēm tikmēr Ostapenko ārpus TOP60 esošām spēlētājām nebija zaudējusi kopš marta, kad Maiami piekāpās Medisonai Brenglai. Ostapenko šī bija tikai trešā neveiksme pēdējo 17 mačos.

Ļepčenko jūnijā Maljorkas WTA «International» otrajā kārtā cieta zaudējumu Sevastovai, kura vēlāk kļuva par šī turnīra uzvarētāju.

Ļepčenko karjeras laikā sasniegusi vienu WTA finālu, Seulas WTA «International» sacensību titula mačā ciešot zaudējumu. Kaut Ļepčenko septiņas sezonas noslēgusi WTA ranga pirmajā simtniekā, pie augstākā līmeņa tituliem viņa līdz šim nav spējusi tikt. Karjeras rekordu sportiste sasniedza 2012.gadā, pakāpjoties uz 19.pozīciju.

Tikmēr «French Open» čempionei Ostapenko šis bija pirmais turnīrs pēc zaudējuma Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Ostapenko jūnijā sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, finālā pārspējot rumānieti Simonu Halepu. Viņas panākums šajā turnīrā kļuvis par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Uzvara Francijas atklātajā čempionātā Ostapenko ļāva uzlidot uz pasaules ranga 12.vietu, kas ir jauns Latvijas rekords, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13.pozīcijai.

Ostapenko pērn debitēja «Rogers Cup» turnīrā, kas 2016.gadā notika Monreālā, taču pirmajā mačā cieta zaudējumu. Savukārt Ļepčenko šis ir jau devītais «Rogers Cup» turnīrs, bet pērn viņa pēc kvalifikācijas pārvarēšanas sasniedza trešo kārtu.

«Rogers Cup» turnīrs notiek uz cietā seguma un šogad ar pirmo numuru izlikta WAT ranga līdere čehiete Karolīna Plīškova, kurai pirmā kārta būs brīva. Pērn turnīra triumfēja rumāniete Simona Halepa, kurai šogad otrais numurs un arī brīva pirmā kārta.

Sacensībām Toronto ir «Premier 5» kategorija, kas ir trešā aiz «Grand Slam» un «Premier Mandatory» līmeņa.

Sevastova un Ostapenko «Rogers Cup» turnīrā spēlēs arī dubultspēļu sacensībās. Ostapenko pārī ar Dabrovski pirmajā kārtā duelēsies pret japānietēm Eri Hocumi un Miju Kato, bet Sevastova duetā ar talantīgo horvātieti Anu Konjuhu spēkosies ar mājiniecēm Šarloti Robijāri-Mijeti un Kerolu Džao.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu